Corona i Nepal:

Slår alarm: - Vi må handle nå

Mens «alle øyne er på India», som igjen har slått en dyster rekord med nesten 4000 coronarelaterte dødsfall, vokser det fram en liknende i krise i nabolandet Nepal.

KREMATORIUM: Arbeidere i fullt smittevernutstyr jobber med å bygge ut et krematorium i Katmandu, Nepal, 5. mai. 2021. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar / NTB
KREMATORIUM: Arbeidere i fullt smittevernutstyr jobber med å bygge ut et krematorium i Katmandu, Nepal, 5. mai. 2021. Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Grafen taler for seg selv. For en måned siden rapporterte landet 260 nye smittetilfeller. Siden det har kurven bare gått en vei. Det ble rapportert 8605 smittetilfeller onsdag denne uka.

Virusets raske spredning har skapt frykt for at Nepal er på randen av en like knusende krise som India, om ikke verre, skriver CNN. Nepal har et skjørere helsesystem, med færre leger enn India og en lavere vaksinasjonsrate.

Landet rapporterer nå om 20 daglige smittetilfeller per 100 000 personer, rundt det samme tallet India rapporterte om for to uker siden, ifølge nyhetskanalen.

- Smertefullt

Det internasjonale forbundet av Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger (IFRC) slår alarm, og skriver i en uttalelse at sykehusene i Nepal er fulle med covid-19 pasienter. Byer nær den indiske grensa klarer ikke takle det økende antallet personer som trenger medisinsk behandling.

Ifølge IFRC rapporterer Nepal om 57 ganger så mange tilfeller nå enn på samme tid forrige måned.

Samtidig er det frykt for store mørketall rundt om i landet.

- Det som skjer i India nå er en forferdelig forhåndsvisning av Nepals framtid hvis vi ikke kan kontrollere denne siste coronabølgen, som krever flere og flere liv i minuttet, sier Røde Kors-leder i Nepal, dr. Netra Prasad Timsina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer