Slår alarm: - Vi trenger hjelp

Smittesporingsteamet i Gol kommune får ikke tak i ungdommene, og ber foreldre om hjelp.

GOL: Kommunen sliter med smittesporingen. Avbildet er Golsfjellet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
GOL: Kommunen sliter med smittesporingen. Avbildet er Golsfjellet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er utløst alarm i Gol etter ny smitte, melder Hallingdølen. En ny person er smittet, og det er mistanke om at i alt fire personer kan ha brutt karantenen og reist over kommunegrensene.

- Smittetilfellet vi fikk i dag var ikke uventet, men siden vedkommende hadde gått ut av karantenen, så utløser det mer sporing, sier ordfører Heidi Granli til avisa.

Kommunen har flere smittede tilknyttet ungdomsmiljøet og festing. Ordføreren sier at de ser at flere vegrer seg til å ta telefonen fra smittesporingsteamet.

Derfor kommer hun med en bønn:

- Vi trenger hjelp. Foreldre må være med og hjelpe oss. Vi trenger at ungdommen står fram og tar telefonen når vi ringer. Nå må vi voksne ta ansvar.

Forrige uke gikk det ut melding til Gol videregående skole, NTG Geilo og Ung Invest etter nye smittetilfeller, skrev Hallingdølen.

Flere hundre personer ble satt i karantene og ventekarantene, og det ble satt i gang et omfattende smittesporingsarbeid.

De regionale Viken-tiltakene ble avsluttet i Gol kommune 10. april. Kommunen følger nå nasjonale coronatiltak, med noen spesifikke retningslinjer som varer fram til 26. april. Disse kan leses på kommunens hjemmeside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer