Indisk dobbeltmutasjon

Slår alarm: - Vil være katastrofalt

Storbritannia har startet gjenåpningen av samfunnet. Men nå truer en ny mutasjon.

HAR ÅPNET: England har åpnet opp etter å ha vaksinert store deler av befolkningen. Nå truer en ny mutasjon. Foto: Tom Nicholson / Reuters / NTB
HAR ÅPNET: England har åpnet opp etter å ha vaksinert store deler av befolkningen. Nå truer en ny mutasjon. Foto: Tom Nicholson / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag besluttet Storbritannia å rødliste India, som er hardt inne i en ny coronabølge. Det melder Sky News.

Siden midten av mars har smitten økt kraftig i India, som har oppdaget en ny dobbeltmutasjon av coronaviruset - med navnet B. 1.617.

Søndag ble det registrert 280 000 nye smittetilfeller. Det er en tredobling siden forrige smittetopp i september. Siden 13. april har det blitt registrert 1000 nye dødsfall daglig.

Mandag ble det innført lockdown i New Delhi, som følge av sprengt sykehuskapasitet.

- Redusert vaksineeffekt

Den samme dobbeltmutasjonen som er utbredt i India, er oppdaget i Bergen. Det er bare registrert ett tilfelle i Norge.

- Hovedbekymringen vår ved denne type «dobbeltmutasjoner» er redusert vaksineeffekt og immunitet som følge av redusert antistoff-effekt. Det er rett og slett en noe økt risiko for at man kan bli smittet på nytt selv om man har gjennomgått covid-19 tidligere og selv om man er vaksinert, har assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad tidligere uttalt til Dagbladet.

Storbritannias rødlisting av India betyr at reisende som har vært i India de siste ti dagene, ikke får ankomme landet. Det er unntak for personer bosatt i Storbritannia. Disse må i karantene i ti dager på karantenehotell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer