Corona i Singapore:

Slår alarm etter dødsrekord

Singapore hadde en suksesshistorie med corona, nå har problemene ingen ende.

LOCKDOWN: Singapore har blitt truffet hardt av coronasmitte i høst. Foto: NTB
LOCKDOWN: Singapore har blitt truffet hardt av coronasmitte i høst. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Fullvaksinerte: 71.12% Første dose: 78.93%

Singapore hadde stor suksess med strategien om å slå ned coronaviruset.

«Lockdown» tidlig i pandemien sørget for at viruset i praksis var eliminert, landet åpnet opp med lave dødstall, og smittetallene var stabilt lave.

Med 84 prosent av befolkningen vaksinert valgte myndighetene i juni å endre strategi. Fra å skulle slå viruset ned ved utbrudd, til å skulle leve med covid-19.

Smitteeksplosjon

I månedsskiftet august/september kom smitteeksplosjonen da Delta-varianten spredte seg.

Fra å ha hatt rundt 50 nye smittede personer hver dag, har tallet steget til 3 439 for landet med 5,6 millioner innbyggere.

Onsdag var rekorddag for antall døde, med 18 personer som gikk bort grunnet corona. Til sammenlikning var det 40 coronarelaterte dødsfall i hele september. Totalt har landet 280 dødsfall knyttet til covid-19.

MUTE: En professor i Singapore innså først etter at forelesningen var ferdig at mikrofonen hans hadde vært avskrudd hele tiden Vis mer

Endret strategi

I slutten av september tok myndighetene grep og innførte strenge restriksjoner for å begrense spredningen av viruset. Ikke mer enn to personer får møtes i sosiale tilstelninger, og alle bes om å jobbe hjemmefra.

Tiltakene skulle vare til 24. oktober, men den stadig økende smitten tvinger myndighetene til å videreføre restriksjonene til 21. november. Det ble offentliggjort denne uka.

- På grunn av det økende presset på helsesystemet trenger vi dessverre mer tid for å stabilisere situasjonen. Myndighetene gjør alt i sin makt for å styrke støtten til sykehusene, sto det i en pressemelding fra myndighetene.

Advarsel

Ifølge News.com har Lawrence Wood, som leder gruppa for coronahåndteringen i landet sagt at to tredjedeler av intensivplassene er opptatte.

- Vi prøver å øke kapasiteten. Det handler ikke bare om ekstra senger og utstyr. Helsepersonellet vårt er overarbeidede og utslitte. Det vil ta tid å få på plass, og i mellomtidene er det risiko for at helsesystemet blir overbelastet, sa Wood ifølge nettstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer