5. juli omkom 27 år gamle Fillippo Bari og minst åtte andre personer, etter at en stor del av Marmolada-breen i fjelkjeden Dolomittene løsnet og forårsaket et skred.
Marmolada er den høyeste toppen i fjellkjeden, og ruger 3343 meter over havet på den italienske siden av fjellene.
Bare kort tid etter skredet skriver Politico at dødsulykken skal ha skjedd som følge av en stor skiveutglidning fra isbreen. Denne skal ha truffet turgåerne.
- Foreløpige undersøkelser viser at skredet var et resultat av både langvarig smelting og en overopphetet kilde der det var høye temperaturer, selv i stor høyde, skriver avisa.
Italia er bare ett av flere europeiske land i Sør- og Mellom-Europa som de siste ukene har vært rammet av hetebølger.

- Blir ganske svidd
- Tilfeldigheter
Etter ulykken besøkte statsminister Mario Draghi området. Han knyttet hendelsen til klimaendringene, og lovet at regjeringen ville iverksette tiltak for å forhindre liknende ulykker.
Flere forskere mener ifølge avisa at rundt halvparten av isbreene i alpene vil være smeltet i løpet av 30 år.
- Hendelsen ved Marmolada vil bli husket som en slags åpenbaring som avslører de nye forholdene i fjellene og ved alpine isbreer. Fra nå av vet vi at isbreer som tidligere ikke ble ansett som noe trussel også kan skape problemer, sier forsker ved universitetet i Milano, Giovanni Baccolo.

Forskeren forventer også at det vil komme flere kollapser i fjellkjeden i løpet av året.
- Om folk befinner seg der er bare et spørsmål om tilfeldigheter, sier den italienske forskeren.
- Ekstremt uheldige
Professor og glasiolog ved Universitetet i Oslo, Jon Ove Methlie Hagen, forteller til Dagbladet at det er svært lite sannsynlig at vi vil få se liknende ulykker i Norge.
Årsaken til dette er at de norske isbreene allerede har trukket seg såpass mye tilbake.
I tillegg er formen på isbreene i alpene annerledes. De befinner seg i et mye brattere terreng, forklarer han.
Forskeren presiserer likevel at det alltid vil være en viss risiko med å bevege seg i terrenget foran bratte brefronter.

Hagen forteller at vi hadde flere store isbre-ulykker i Norge på 90-tallet, men at vi de siste åra har sett mye færre hendelser her til lands.
- Jeg ble overrasket da jeg hørte om ulykken ved Marmolada. De har vært ekstremt uheldige. På samme måte som her til lands har man god oversikt og overvåker breene med gode systemer.
- Kan ikke stenges
Guvernør i Syd-Tyrol, Arno Kompatsacher, anerkjenner at klimaendringene vil føre til at flere isbreer kollapser.
Til Politico sier han likevel at det vil være komplett umulig å stenge den offentlige tilgangen til dem.
- Vi kan gjøre to ting. Det ene er å intensivere overvåkinga. Det andre er å gjøre folk oppmerksomme på at det ikke er som å gå i vanlig park. Det er alltid en risiko.