Slår alarm etter flere GHB-overdoser blant unge

På kort tid har minst åtte personer tatt overdose på GHB i Arendal, opplyser politiet.

FLERE OVERDOSER: Politiet i Arendal ser en økning i antall overdoser på stoffet GHB. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FLERE OVERDOSER: Politiet i Arendal ser en økning i antall overdoser på stoffet GHB. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Når flere ungdommer legges inn på intensivavdelingen med overdose helg etter helg, er det alvorlig, sier leder for seksjon for forebygging ved Arendal politistasjon, Torbjørn Trommestad.

Han er svært bekymret for økningen av stoffet GHB.

- Tidligere så vi at GHB var et stoff for spesielt interesserte. Det fantes i lukkede rusmiljøer og det dukket opp i perioder. Nå har det skjedd en endring. Det er tilgjengelig hele tida, sier han.

Han viser til at GHB i dag også er å finne på «hjemme alene»-fester og i ungdomsmiljøer.

For to helger siden ble seks ungdommer fraktet til sykehuset i Arendal med alvorlige overdoser. Tre av dem var russ. Trommestad viser til at det har vært minst åtte personer som nylig har tatt overdose på det farlige narkotiske stoffet.

Advarer

Derfor har nettpatruljen i Agder valgt å gå ut med en advarsel mot stoffet på sin Facebook-side.

- Vi ønsker å være tydelige på at dette bør du være veldig, veldig, forsiktig med.

GHB er flytende og kan se ut som vann. Det helles i en bruskork og drikkes. Politiet advarer mot at skillet mellom dosen som gir ønsket ruseffekt og dosen som potensielt kan ta livet av deg, er bitte liten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer