Coronavaksiner

Slår alarm etter vaksinebombe

Dagbladet fortalte i morgentimene om fordelingen av vaksiner ved Oslo universitetssykehus. Nå slår Fagforbundet alarm, og sender bekymringsmelding til Bent Høie. Mette Nord sier ansatte på hjemmekontor ikke bør prioriteres i vaksinekøa.

BEKYMRET: Fagforbundets leder, Mette Nord, ber Bent Høie snarest få orden på vaksinasjonen på norske sykehus. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEKYMRET: Fagforbundets leder, Mette Nord, ber Bent Høie snarest få orden på vaksinasjonen på norske sykehus. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet avslørte i dag at Oslo Universitetssykehus (OUS) har vaksinert seks ganger så mange i ledergruppen som helsefagarbeidere.

Sykehuset kan heller ikke utelukke at vaksinerte innen ledelse og administrasjon har sittet på hjemmekontor.

Og onsdag fortalte Dagbladet om voksende vaksineuro med OUS: Bare 11 av de 90 ansatte sykepleiere på en tidligere coronarammet avdeling er vaksinert.

Bekymringsmelding

Fagforbundet har lest sakene, og sendte i dag bekymringsmelding til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

De krever at flere ansatte som har direkte kontakt med potensielt syke får vaksine.

«Vi registrerer nå en galopperende økning i antall smittetilfeller og sykehusinnleggelser på grunn av Covid-19 som er meget bekymringsfull. Det er svært uheldig at helsepersonell settes ut av spill på grunn av egen smitte og at mange kolleger må settes i karantene fordi de ikke er vaksinert. Videre må vi unngå at helsearbeidere føler utrygghet ved å jobbe i nærkontakt med pasienter», skriver Fagforbundets leder Mette Nord i brevet til Høie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer