Slår alarm: «Humanitær katastrofe»

Barnesykehuset i New Orleans beskriver det som «en epidemi blant svært små barn». Eksperter oppfordrer nå regjeringen i USA til å godkjenne vaksinering av barn i alderen 5-11 år.

BETYDELIG ØKNING: Florida har nå det høyeste antallet bekreftede sykehusinnleggelser blant coronasmittede barn i USA, med 179 pasienter, Ifølge tall fra amerikanske myndigheter. Her får ei tenåringsjente covid-vaksinen i Miami. Foto: Chandan Khanna / AFP / NTB
BETYDELIG ØKNING: Florida har nå det høyeste antallet bekreftede sykehusinnleggelser blant coronasmittede barn i USA, med 179 pasienter, Ifølge tall fra amerikanske myndigheter. Her får ei tenåringsjente covid-vaksinen i Miami. Foto: Chandan Khanna / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Folkehelseeksperter og statlige ansatte i USA slår alarm om økningen av sykehusinnleggelser blant coronasmittede barn. Dette skriver ABC News.

I en ny ukesrapport, som tar for seg smitten blant barn i alle stater, fant American Academy og Pediatrics (AAP) og Children's Hospital Association (CHA) at nesten 94 000 nye barn ble rapportert smittet forrige uke - som er en betydelig økning.

Regjeringen har ennå ikke godkjent vaksine for barn under tolv år, som fører til at mange unge nå er utsatt for smitte - spesielt nå som barna skal tilbake på skolebenken.

Som følge av den nye rapporten om smitten blant barn i USA, har AAP sendt et brev til FDA-sjefen med en oppfordring om å godkjenne vaksiner for barn i alderen 5-11 år så fort som mulig.

Peter Hotez ved Baylor College of Medicine kaller det som nå utfolder seg sør i USA for en «humanitær katastrofe.»

- Og nå kommer skolene til å bli en ekstraordinær akselerator. Hvis ungdomsbarnet ditt er uvaksinert, bør du anta at det er stor sannsynlighet for at barnet får corona, sier Hotez til MSNBC.

Under 30 prosent av amerikanere i alderen 12-15 år, og bare 41 prosent i alderen 16-17 er fullstendig vaksinert, ifølge CDC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer