Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slår alarm i atomkraftverk

Stiger vannet må kraftverk i New Jersey ta i bruk vann fra brannslanger for å kjøle ned brukte brenselsstaver.

ATOMKRAFTVERK: Kjernekraftverket Oyster Creek har tidligere fått kritikk for problemer som har oppstått fordi kraftverket er gammelt. Det ble satt i drift i 1969. Foto: AP Photo/Mel Evans
ATOMKRAFTVERK: Kjernekraftverket Oyster Creek har tidligere fått kritikk for problemer som har oppstått fordi kraftverket er gammelt. Det ble satt i drift i 1969. Foto: AP Photo/Mel Evans Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alarmen har gått på Oyster Creek kjernekraftverk i New Jersey som ifølge nyhetsbyrået Reuters, er det eldste atomkraftverket fremdeles i drift i USA. Det skjedde etter at vannstanden ved kraftverket steg med over 2 meter, noe som potensiellt kan påvirke pumpene som sirkulerer vann gjennom kjernekraftverket.

Alarmen er den nest laveste på fareskalaen satt av amerikanske Nuclear Reulatory Commision. Pumpene er for øyeblikket ikke i drift, men dersom vannet stiger mer enn en halv meter til, havner en kritisk vannpumpemotor under vann.

Ifølge Reuters sier en talsmann for selskapet at det er mulig å bruke vann fra en brannslange for å kjøle ned bassenget der de brukte brenselstavene befinner seg.

Uraniumsstavene i bassenget kan få vannet til å koke innen 25 timer uten ekstra kjøling.

Det er ventet at vannstanden vil synke innen de neste timene etter at Sandy traff land som den kraftigste stormen som noen gang har truffet østkysten av USA.

Bekymringene rundt statusen til vannet som kjøler ned uraniumstavene minner om situasjonen som oppsto i Fukushima-kraftverket i fjor da helikoptere og brannslanger ble brukt til å sikre at vannet i bassenget rundt brenselstavene fikk tilførsel av kaldt, friskt vann.

GAMMELT: Oyster Creek-kraftverket er USAs eldste kjernkraftverk. Foto: AP Photo/Mel Evans
GAMMELT: Oyster Creek-kraftverket er USAs eldste kjernkraftverk. Foto: AP Photo/Mel Evans Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media