Sykehjemsetaten og covid-19:

Slår alarm i Oslo

Sykehjemsetaten i Oslo opplyser at de viderefører alle tiltak, samt innfører flere nye tiltak for å hindre spredning av covid-19.

COVID-19: Dette er symptomene for coronaviruset, som siden desember 2019 har spredt seg fra Kina og ut til hele verden. Utbruddet er kategorisert som en pandemi. KILDER: WHO, FHI, NHI og Helsenorge.no STILLFOTO: NTB Scanpix. VIDEO: Endre Vellene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld opplyser sykehjemsetaten i Oslo at de vil videreføre alle tiltak som ble innført i slutten av september, samt innføre flere nye tiltak for å redusere smitterisikoen.

- Når smitten i befolkningen øker så øker smittepresset inn mot sykehjem og helsehus. Den siste uken har 16 ansatte blitt smittet og 113 medarbeidere er nå i karantene. Det er utbrudd på Lilleborg helsehus. Det er oppdaget smitte hos fem hjemmeboende pasienter med midlertidig opphold på helsehuset og flere medarbeidere, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten.

- Smittesporinger tyder på at smittekilden inn er ansatt uten symptomer på covid-19 og som har brukt munnbind på jobb. Det viser utfordringen med høyt smittepress i befolkningen. Mange ansatte på Lilleborg helsehus er nå i karantene og de smittede pasientene er nå overflyttet til kommunens spesialenhet for hjemmeboende covid-19 syke.

KUR: Slik kan vaksinen, som er under utvikling, stoppe coronaviruset. Video fra AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. 17.03.2020. Vis mer

Strengt tiltak

Etatsdirektør Jagmann lanserer svært strenge besøksregler.

- Vi oppfordrer nå personer til ikke å komme på besøk hvis de innenfor de siste ti dager har vært nærmere enn én meter til personer utover sin nærmeste familie eller hustandsmedlemmer. Da ønsker vi å heller å legge til rette for digitale besøk. Dette betyr ikke at pårørende ikke skal kunne gå på butikken eller gå ut blant folk.

- Men har de eksempelvis gitt en klem til noen andre enn nærmeste familie eller hustandsmedlemmer de siste dagene, kjørt bil sammen med venner eller vært i middagsselskaper, så vil vi oppfordre de til å ikke komme på besøk de neste ti dagene. Alle besøk på institusjonene avtales på forhånd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer