RØDT NIVÅ: Ifølge Luftkvalitet.info ligger forurensningsnivået i Trondheim på rødt. Bildet viser tårnet på Tyholt. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
RØDT NIVÅ: Ifølge Luftkvalitet.info ligger forurensningsnivået i Trondheim på rødt. Bildet viser tårnet på Tyholt. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Slår alarm i Trondheim: - La bilen stå

Det ventes høy luftforurensning langs større veier i Trondheim fram mot helgen, og folk anbefales å la bilen stå – eller å ta av piggdekkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Årsaken til den dårlige luftkvaliteten er at det tørre været gir oppblomstring av svevestøv fra bruk av piggdekk, strøsand og lignende gjennom vinteren, opplyser Trondheim kommune torsdag.

- Vi anbefaler å la bilen stå, samt ikke minst å ta av piggdekkene for å unngå mer svevestøv. Piggdekksesongen slutter uansett søndag, lyder oppfordringen.

Ifølge Luftkvalitet.info ligger forurensningsnivået i Trondheim på rødt, som er det nest høyeste av de fire nivåene.

Trondheim bydrift og Statens vegvesen har gjort tiltak langs hovedveiene gjennom hele vinteren, og vårfeiingen startet 1. april. Det pågår også intensivt renhold langs E6 og hovedveiene gjennom sentrum for å fjerne svevestøvet.

Barn med luftveislidelser som astma og bronkitt og voksne med alvorlige hjertekar- eller luftveislidelser bør redusere utendørsaktivitet og ikke oppholde seg i de mest forurensede områdene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer