Slår alarm om barnevernet: - Flere steder har ansatte ansvar for opp mot 50 barn

Nær en tredjedel av barnevernansatte slutter i løpet av et år, viser undersøkelse.

PANELDEBATT: Oslobyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og statsråd Solveig Horne (Frp) var blant debattantene da Fagforbundet og Fellesorganisasjonen (FO) arrangerte barnevernsseminar forrige fredag. Tidligere programleder i NRK, Erik Wold, ledet debatten. Foto: Jan Tore Skjelbek/Fagforbundet
PANELDEBATT: Oslobyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og statsråd Solveig Horne (Frp) var blant debattantene da Fagforbundet og Fellesorganisasjonen (FO) arrangerte barnevernsseminar forrige fredag. Tidligere programleder i NRK, Erik Wold, ledet debatten. Foto: Jan Tore Skjelbek/Fagforbundet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forrige fredag inviterte Fagforbundet og Fellesorganisasjonen (FO) til frokostseminar om «kvalitet i barneverntjenesten».

Blant debattantene på seminaret var barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp), oslobyråd Inga Marte Thorkildsen (SV), direktør i Bufdir Mari Trommald, Landsforeningen for barnevernsbarn, ansatte i barnevernet og fagforeningsrepresentanter.

- Det har vært mye kritikk av barnevernet i nyere tid. Noe av kritikken er berettiget. Vi er avhengige av at folk har tillit til barnevernet, uttalte Solveig Horne i sin innledning.

En av tre slutter Kathrine Haugland Martinsen er medlem av FOs forbundsledelse og sitter som leder for profesjonsrådet for sosionomer. Fra talerstolen  trakk hun fram flere store utfordringer som barnevernet står overfor.

- Det er høy turnover i barnevernet. Rundt en tredjedel av de ansatte slutter fra et år til et annet. Det finnes flere eksempler på familier som har opplevd å måtte forholde seg til 8-10 ulike saksbehandlere i løpet av et år, sier Martinsen.

Hun viser til SSB-rapporten «Turnover i det kommunale barnevernet» som ble sluppet i mai 2014. SSB har undersøkt turnoveren blant barnevernanasatte i 292 kommunale barneverntjenester fra 2010 til 2011. Tallenes tale er klar:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer