Slår alarm om bemanningsbransjen

Utlyste stillinger som ikke fantes og anbefalte jobbsøkere om å skjule legningen sin. Slik var Alain M. C. Fassottes korte møte med rekrutteringsbransjen.

ADVARER: En tidligere ansatt i rekrutteringsbransjen slår nå alarm om forholdene. Illustrasjonsfoto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ADVARER: En tidligere ansatt i rekrutteringsbransjen slår nå alarm om forholdene. Illustrasjonsfoto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter bare seks måneder som ansatt i et rekrutteringsbyrå i Rogaland, roper Alain M.C. Fassotte varsko om bransjen som helhet. Mannen som kaller seg selv et «oljebarn» og som ble kjent i sosiale medier som «Selgeren» hevder at han i tiden mellom januar til juni i år, var vitne til flere ting han mener karakteriserer en liten, men skremmende del av Norges bemanningsbransje.- Kandidater ble presentert stillinger de ikke hadde søkt på. Klarte vi å fylle de stillingene, fikk vi nemlig et høyere honorar. Stillinger som ikke eksisterte ble utlyst bare for å samle CV-er, og kandidater ble anbefalt å skjule sin egen seksuelle legning overfor bedriften vi rekrutterte dem til, sier Fassotte.- Og så er det jo ikke uvanlig, uheldigvis, at kandidater ble avvist på grunn av navn eller hudfarge, legger han til.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer