Utdanningsforbundet

Slår alarm om corona

Tirsdag har Utdanningsforbundet hatt møte om coronasituasjonen i barnehager og skoler. De får meldinger om redde foreldre og elever, og til dels kaotiske tilstander.

TESTING: Mandag var det lange køer for testing i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TESTING: Mandag var det lange køer for testing i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag sier leder Steffen Handal i Utdanningsforbundet til Dagbladet at de mener at nasjonale myndigheter bør revurdere coronastrategien.

- Vi mener at nasjonale myndigheter må ta en ny vurdering på om det faktisk er riktig å holde på en teststrategi i stedet for en karantenestrategi, sier Handal til Dagbladet.

Han forteller at de har fått meldinger fra redde elever og foreldre.

- I områder med mye smitte i videregående, får vi meldinger om foreldre og elever som er redde for å gå på skolen og som synes det er vanskelig at helsemyndighetene tilsynelatende mener det er uproblematisk at de får corona fordi de ikke legges inn på sykehus. Kanskje denne gruppa burde skjermes bedre mot smitterisiko den nærmeste tida parallelt med en kraftanstrengelse for å tilby vaksine raskest mulig?

Coronamøte

Dette skjer etter at Handal tirsdag har hatt møte med alle fylkeslederne i forbundet og fått innspill om coronasituasjonen i barnehager og skoler landet rundt.

- Basert på tilbakemeldinger fra våre fylkesledere er smittesituasjonen og håndtering av den svært forskjellig rundt om i landet. Noen skoler og barnehager har så langt lite eller ingen smitte, og skolestarten har vært tilnærmet normal. Mens det andre steder er kaotisk, med mye smitte og en veldig krevende situasjon, både for elever, lærere og foreldre, sier Handal og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer