Seksuelt overførbare sykdommer:

Slår alarm om eldre-sex

Datingapper får skylda for den drastiske økningen av særlig gonore og klamydia blant personer over 65 år.

SMITTE-BOOM: Mange eldre dropper kondomet, noe som øker risikoen for seksuelt overførbare sykdommer. Foto: Mood Board / REX / Shutterstock / NTB
SMITTE-BOOM: Mange eldre dropper kondomet, noe som øker risikoen for seksuelt overførbare sykdommer. Foto: Mood Board / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en ny rapport kommer det fram at seksuelt overførbare sykdommer blant personer over 65 år har skutt i været i Storbritannia de siste åra.

Ifølge rapporten fra Local Government Association (LGA) ble det registrert 2 280 tilfeller av kjønnssykdommer i denne aldersgruppen i 2017.

To år seinere hadde tallet økt til 2 748 - en økning på 20 prosent.

Gonore og klamydia

De eldre smittes oftest av klamydia og gonore - infeksjoner som skyldes bakterier og som smitter fra person til person under samleie.

Økningen av disse kjønnssykdommene var størst i tida før coronapandemien brøt ut i 2020.

Forskerne som står bak rapporten kobler økningen av kjønnssykdommer blant eldre til den stadig mer vidstrakte bruken av datingapper, som Tinder og Bumble.

Forskerne tror at også de eldre bruker slike tjenester for å finne partnere til såkalte one night stands - og at mange av dem dropper kondomet på grunn av lav risiko for graviditet.

Kondom er imidlertid også det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot kjønnssykdommer, noe som betyr at risikoen for å pådra seg uønskede infeksjoner etter sex øker når gummien blir liggende i nattbordsskuffen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer