Den britiske ernæringsfysiologen Susan Jebb mener at det å ta med kake til kollegaer kan være like skadelig som passiv røyking.
Hun hevder overfor The Times at folk er mer støttende dersom man ikke ønsker å være en passiv røyker, men at en slik forståelse mangler blant folk som ikke vil være i nærheten av søtsaker.
Nå oppfordrer hun leger og pasienter til å prate mer åpent om vekt og matvaner.

Bente kvitt søtsuget på to uker
Kan påføre skade
- Folk velger selvsagt selv om de vil spise søtsaker eller ei, men vi kan alle hjelpe hverandre ved å tilby et støttende miljø, sier Jebb.
Hun forteller at det er skuffende at så mange unngår å prate om temaet.
- Hvis folk ikke hadde tatt med kake på jobb, så hadde jeg ikke spist kake midt i uka.

Ser du hva logoen skjuler?
Likevel understreker Jebb at passiv røyking og kakespising er to forskjellige ting, men hevder at begge eksemplene påfører andre skade.
Jebb jobber nå for å redusere markedsføringen av «junk food» i Storbritannia, hvor to tredjedeler av den voksne befolkningen er regnet som overvektig.
Høyt sukkerinntak
Over halvparten av barn og unge - og om lag en av fem voksne - har et inntak av tilsatt sukker som er høyere enn anbefalt. Inntaket av sukkerholdig drikke som brus og saft er også mye høyere blant unge enn eldre.
Helsenorge.no har tre klare oppfordringer rundt sukker:
- Begrens inntaket av saft, brus, nektar, søte kjeks, søte bakervarer, sjokolade og godteri, som er de største kildene til tilsatt sukker.
- Velg nøkkelhullsmerkede matvarer og retter.
- Begrens inntaket av tilsatt sukker til mindre enn ti prosent av det totale energiinntaket ditt.

Få siste nytt!
Last ned APPEN her!