Nord-Korea

Slår alarm om Kims atomfjell: - Kan føre til at Kina rykker inn i Nord-Korea

Forskere frykter Nord-Koreas prøvesprengninger kan utløse en atomkatastrofe. I dag kom ubekreftede meldinger om at flere hundre skal ha dødd ved testanlegget.

SETT INN EN BESKRIVELSE AV GIFEN HER
FRYKTER KOLLAPS: SAR-målinger (syntetisk aprtur-radar) gjort før og etter Nord-Koreas atomprøvesprengning i september viser at et område på over 80 mål på toppen av fjellet «synker». Nå frykter forskere at fjellet kan kollapse og føre til en atomkatastrofe. Foto: Airbus / © DLR e.V. 2017 and © Airbus Defence and Space GmbH 2017
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Geologer fra hele verden frykter at en ny nordkoreansk atomprøvesprengning kan føre til at fjellet Mantap, der testene gjennomføres kollapser. Det kan i verste fall føre til en grusom atomkatastrofe.

- Dersom fjellet kollapser og lager et hull (sprekker, red.anm), så vil det slippe ut mange fæle ting, sa Wang Naiyan, en ledende forsker som jobber med Kinas atomprogram, til South China Morning Post i september.

Siden har advarslene blitt stadig flere og, i likhet med Nord-Koreas atomprøvesprengninger, sterkere i styrke.

I dag ble advarslene fulgt opp med ubekreftede meldinger om at i overkant av 200 mennesker skal ha mistet livet da tunneler ved fjellet kollapset. Det melder den japanske TV-stasjonen Asahi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer