Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slår alarm om magetafsing og upassende kontakt

32-åring besatt av gravide og nybakte mødre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordtrønderen har systematisk oppsøkt nybakte mødre eller gravide kvinner, og tilnærmet seg disse på uvanlige måter. Kontakten har blant annet bestått av beføling av gravide mager, samt upassende tekstmeldinger og telefonanrop til kvinnene.

Etter at lokalavisene først skrev om saken på tirsdag så har henvendelsene haglet inn til politiet.

Opp mot 30 kvinner fra hele Trøndelag har i løpet av onsdagen henvendt seg til politiet med opplysninger om upassende kontakt fra mannen, opplyser politiet til Dagbladet.

Spør om de er alene
- Vi har fått veldig mange henvendelser fra kvinner i dag. Jeg har ikke det nøyaktige tallet, men det er vel rundt 20 til 30 kvinner som i dag har ringt oss og opplyst at mannen har tatt kontakt, opplyser operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Det er for det meste snakk om SMS-kontakt der han spør kvinnene om de vil bli kjent eller om de er alene, sier Reinsborg til Dagbladet.

Politiet opplyser at mannen bruker fødselsannonser i lokalavisene for å kontakte kvinnene. Etterforskningsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Bengt Blom, opplyser til Namdalsavisa at mannen åpenbart har en dragning mot gravide og kvinner som nylig har født.

- Meldingene mannen sender ikke er av sjikanerende art, men mer en besettelse om å komme i kontakt med gravide eller kvinner som har små barn.

- Jeg er ikke farlig Det er ikke første gang 32-åringen har tatt seg visse friheter med kvinner. Før jul ble han dømt til å betale et forelegg etter at han hadde befølt gravide mager på et kjøpesenter, opplyser Namdalsavisa. I tillegg har han blitt bøtelagt to ganger tidligere for lignende forhold.

Til tross for dette har ikke politiet pågrepet mannen denne gangen, da det ikke er noen av kvinnene som har valgt å anmelde ham. Reinsborg oppfordrer likevel kvinner som har hatt kontakt med mannen til å henvende seg til politiet.

- Det har jo nå vært så mye blest om saken at jeg vil tro at medieoppmerksomheten fører til at det blir roer seg litt. Men jeg oppfordrer alle til å ta kontakt.

Og skal vi tro mannen selv vil det bli slutt på kontakten fremover.

- Det skal ikke gjenta seg. Alle kan slappe helt av, jeg er ingen farlig mann, sa 32-åringen til Trønder-Avisa tidligere i dag.

Hele Norges coronakart