Libya:

Slår alarm om massevold

Leger uten grenser tvinges ut av to interneringssenter i Libya. - Dette er ikke en enkel beslutning å ta når vi vet at folk som er der lider daglig, sier sjefen for Leger Uten Grenser i Libya.

TVANGSRETURNERES: Her blir mer enn 270 migranter tvangsreturnert, ved båt, tilbake til Tripoli i Libya 15. juni 2021. Foto: IOM via AP.
TVANGSRETURNERES: Her blir mer enn 270 migranter tvangsreturnert, ved båt, tilbake til Tripoli i Libya 15. juni 2021. Foto: IOM via AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag kom nyheten om at Leger Uten Grenser er tvunget til å stanse aktiviteten i to av interneringssentrene i den libyske byen Tripoli.

- Dette er ikke en enkel beslutning å ta, ettersom det betyr at vi ikke vil være til stede i interneringssentre når vi vet at folk som er der lider daglig, uttaler sjef for Leger Uten Grenser i Libya Beatrice Lau i en pressemelding.

Avgjørelsen skyldes vedvarende og eskalerende voldelige hendelser med alvorlige skadeomfang blant flyktninger og migranter. I tillegg frykter Leger Uten Grenser for sikkerheten til sine ansatte.

- Situasjonen har nådd et nivå vi ikke lenger kan akseptere. Inntil volden stopper opp og forholdene bedres kan ikke Leger Uten Grenser gi humanitær og medisinsk behandling i disse fasilitetene, sier Lau.

Operasjonell rådgiver i Leger Uten Grenser Oonagh Curry sier til Dagbladet at dette er en smertefull avgjørelse, og at hun håper situasjonen blir kortvarig.

- Vi vet hvor viktig det er med de få minuttene flyktningene og migrantene får med oss. Bare det å holde noen i hånda, høre deres historier og gjøre det lille vi kan for dem. Det betyr så mye for dem og for oss, sier Curry, og fortsetter;

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer