Nord-Korea

Slår alarm om matsituasjonen

Etterdønningene etter pandemien gjør Kim Jong-un bekymret.

TAR GREP: Kim Jong-un ytret denne uka bekymring over Nord-Koreas matsituasjon. Foto: Reuters / NTB
TAR GREP: Kim Jong-un ytret denne uka bekymring over Nord-Koreas matsituasjon. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etterdønningene etter pandemien gjør Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, bekymret. Matsituasjonen i landet beskrives nå som anstrengt.

Årsaken er todelt. Både ekstremværet som i fjor ødela store deler av avlingene i landet og stengte grenser for å hindre coronasmitte har ført til en utfordrende situasjon, skriver Bloomberg.

I 2020 la både pandemien og en sommer fylt av stormer og flom press på landets økonomi.

Nylig uttalte Kim Jong-un at landbrukssektoren ikke klarer å produsere nok korn til å dekke behovet. Samtidig ytret lederen ønske om at selvforsyning skal prioriteres for fullt.

Enorm matmangel

Små avlinger og tilgang på mat er ikke noe nytt for Nord-Korea, som kjemper mot en nærmest kronisk mangel. Omkring 40 prosent av landets befolkning betegnes som underernært.

Stengingen av grensene førte også til at handelen med Kina ble bremset kraftig ned, noe som ga ytterligere problemer med forsyningene.

Til et allmøte i det nordkoreanske kommunistpartiet sier imidlertid lederen at økonomien bedret seg i år, med en økning på 25 prosent i industriproduksjonen, sammenlignet med året i forveien, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer