Slår alarm om nettmobbing: Dette er skolens råd mot den grove elevhetsen

70 elever involvert i mobbesak. Ber om hjelp fra foreldrene.

SJOKKERT OVER ASK.FM:  Rektor Hege Wilhelmsen Kaada ved Rennesøy skole i Rogaland har slått alarm om grov mobbing av elever på sosiale medier. Hun ber om hjelp fra foreldrene, for å få bukt med nettmobbingen. På skolen har de nå startet en aksjon mot nettmobbing. Foto: Privat
SJOKKERT OVER ASK.FM: Rektor Hege Wilhelmsen Kaada ved Rennesøy skole i Rogaland har slått alarm om grov mobbing av elever på sosiale medier. Hun ber om hjelp fra foreldrene, for å få bukt med nettmobbingen. På skolen har de nå startet en aksjon mot nettmobbing. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rennesøy skole har slått mobbealarm etter å ha avdekket at så mange som 70 av ungdomsskoleelevene er involvert i nettmobbing.

Nå ber de om hjelp fra foreldrene, for å stoppe mobbingen på Ask.fm.

- Over seks millioner ungdommer benytter denne appen, og dere som foresatte bør vite hva som foregår der inne, advarer rektor Hege Wilhelmsen i en beskjed til foreldrene.

Over hele landet Ask slo for alvor gjennom i Norge i fjor, og siden har det jevnlig dukket opp saker med mobbing og netthets. En rapport fra Medietilsynet avdekket at tjenesten har blitt en arena for grov mobbing.

- På Ask stiller man hverandre spørsmål og det kunne jo vært helt greit. Men de aller fleste som stiller spørsmål er sjukt slemme, eller er med på å spre rykter om andre. For eksempel: "Hvordan føltes det etter at du hadde sex med 10 gutter på én kveld?" Veldig slemme ting, sier en 14 år gammel jente i rapporten.

Trondheim kommune gjorde i fjor tiltak for å få stengt tilgangen til Ask gjennom skolenettverkene. I Bergen slo flere i fjor alarm om mobbing. Rektor Wilhelmsen frykter at problemet kan være utbredt i Rogaland også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer