Mener Støre ble lurt av Solberg:

Slår alarm om norske milliarddynastier

Tidligere i sommer trakk Jonas Gahr Støre og Ap sin støtte til politireformen. Audun Lysbakken mener Ap ble lurt av regjeringen, og nå håper han på nok en helomvending.

BER OM AP-HJELP: SV-leder Audun Lysbakken er bekymret over en utvikling der stadig flere av landets aller rikeste tilhører rike dynastier, i stedet for å være folk som har skapt formuer selv. Nå håper han Arbeiderpartiet blir med på å gjeninføre arveavgift for de superrike. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
BER OM AP-HJELP: SV-leder Audun Lysbakken er bekymret over en utvikling der stadig flere av landets aller rikeste tilhører rike dynastier, i stedet for å være folk som har skapt formuer selv. Nå håper han Arbeiderpartiet blir med på å gjeninføre arveavgift for de superrike. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Århundrets bløff», «fare for liv og helse» og en «regjering som svikter politiet». Det er noe av karakteristikken som lå til grunn da Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre tidligere denne måneden varslet at partiet ikke lenger kan støtte den omdiskuterte politireformen.

- Arbeiderpartiet har innsett at de ble utsatt for villedende markedsføring fra Høyre, og at reformen ble noe annet enn det de lovet, sier SV-leder Audun Lysbakken - som gjerne understreker at det ikke manglet på advarsler fra SV.

Lysbakken er likevel så fornøyd med at Ap har snudd på flisa i sin tilnærming til den såkalte nærpolitireformen, at han nå håper å få Støre og Ap med på nok en helomvending.

- Nå gleder vi oss til at Støre innser at også skatteforliket var en dårlig deal som bidro til å øke forskjellene, og til å gjøre de rikeste rikere, sier Lysbakken.

Trakk seg fra forhandlingene

Han mener skatteforliket, som ble inngått mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og regjeringspartiene i 2016, har bidratt til en mer urettferdig skattepolitikk.

- Rike folk fikk kutt i formuesskatten gjennom innføring av aksjerabatt, samtidig som alle forslag på å øke skatten på de rikes skyhøye arv ble nedstemt, sier Lysbakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer