Hetebølger:

Slår alarm om ny krise

- Døden kommer i august, sier havforsker.

VARMT: Havet mellom den spanske øygruppa Balearene og den italienske kysten har vært varmere enn normalt. Her fra stranda Cala en Bosch på Menorca. Foto: NTB/Alamy Stock Photo
VARMT: Havet mellom den spanske øygruppa Balearene og den italienske kysten har vært varmere enn normalt. Her fra stranda Cala en Bosch på Menorca. Foto: NTB/Alamy Stock Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De høye temperaturene som har preget Europa denne måneden, har ført til en marin hetebølge i Middelhavet. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

En marin hetebølge er en periode med unormalt høye havtemperaturer, som kan vare alt fra dager til måneder, ifølge Miljødirektoratet.

En rapport publisert i mars i år peker på menneskeskapte klimaendringer som en hovedfaktor bak marine hetebølger.

Vil utrydde flere arter

Forskere advarer om at den marine hetebølgen som nå rammer Middelhavet kan ramponere økosystemer og utrydde flere arter de kommende ukene, ifølge Reuters.

Den ekstreme varmen har allerede forårsaket skogbranner og tusener av dødsfall i Europa, og den begrenser seg ikke til landområdene.

Den gjennomsnittlige havtemperaturen i Middelhavet ligger på mellom 24 og 26 grader på denne tida av året. Den varme lufta, sammen med skiftende havstrømmer og en stabil havoverflate, har nå ført til at vannet langs kysten er flere grader varmere.

Havet mellom den spanske øygruppa Balearene og den italienske kysten har vært opptil fem grader varmere enn på samme tid i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer