Coronaviruset

Slår alarm om økt barnesmitte

Israel og Italia melder om økt coronasmitte blant små barn, og ekspertise maner til forsiktighet ved gjenåpning av skoler. Norske helsemyndigheter følger nøye med.

LOCKDOWN: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad om hvorfor det innføres lockdown i Bergen og omegn. Programleder: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert

Eksperter tar til orde for at skoler bør gjenåpnes med forsiktighet, etter nye funn i Israel og Italia som tyder på at flere små barn nå blir smittet med nye varianter av coronaviruset, skriver det anerkjente medisinske tidsskriftet British Medical Journal.

Barneleger i Israel, hvor svært mange i den voksne befolkningen nå er gitt coronavaksine, rapporterer om en kraftig økning av covid-19 blant unge mennesker.

Mer enn 50 000 barn og tenåringer har testet positivt i januar.

Tallet er høyere enn Israel har sett i noen annen måned under pandemiens første og andre bølge.

Advarer

- Vi fikk et brev fra den israelske pediatriske foreningen som sier at de er veldig bekymret for sykdomsfrekvensen blant yngre elever, sier helseminister Yuli Edelstein, ifølge Jerusalem Post.

Ifølge israelsk ekspertise kan økningen i barnesmitte skyldes fremveksten av den mer smittsomme britiske coronavirusvirusvarianten,

Den kan lettere ha spredt seg i yngre aldersgrupper.

Cyrille Cohen, leder for laboratoriet for immunterapi ved Israels Bar-Ilan-universitet og medlem av landets rådgivende coronavaksinekomité, sier til BMJ at tallene indikerer at nye daglige tilfeller blant barn under 10 år har økt med nesten en fjerdedel, 23 prosent, siden den britiske mutasjonen fikk fotfeste i Israel i midten av desember i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer