Varsler sendte brev til barneministeren i juni

Slår alarm om sine egne

I 2016 ble regionledelsen i Bufetat informert om grove avvik ved Vestlundveien ungdomssenter, uten å ta affære. Det hevder tidligere spesialrådgiver på regionkontoret i Bergen, Rolf Fredrik Fredriksen.

VARSLER: Rolf Fredrik Fredriksen var frem til september 2017 ansatt som seniorrådgiver ved kvalitetsavdelingen i Bufetat, region vest. Nå slår han alarm om forhold de avdekket på Vestlundveien ungdomssenter i Bergen i 2016. Foto: Carina Johansen
VARSLER: Rolf Fredrik Fredriksen var frem til september 2017 ansatt som seniorrådgiver ved kvalitetsavdelingen i Bufetat, region vest. Nå slår han alarm om forhold de avdekket på Vestlundveien ungdomssenter i Bergen i 2016. Foto: Carina Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Hei, mitt navn er Rolf Fredrik Fredriksen og var ansatt ved regionkontoret, Bufetat region vest fra det ble etablert i 2004 og til jeg gikk av med pensjon i september 2017.»

Slik starter et varsel barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) mottok om Vestlundveien ungdomssenter i Bergen i slutten av juni i år.

Fredriksen skriver til statsråden at han de siste åra har vært seniorrådgiver ved kvalitetsavdelingen i Bufetat, region vest, med ansvar for godkjenning og kvalitetsgjennomgang av alle statlige og private barnevernsinstitusjoner i regionen.

- Det er ikke ofte vi tilkaller regionledelsen etter en kvalitetsgjennomgang på en institusjon, men vårt besøk i Vestlundveien høsten 2016 er et av de mest graverende jeg har hatt, sier Rolf Fredrik Fredriksen til Dagbladet.

- Graverende

I varselet får Helleland vite at Fredriksen og en kollega i kvalitetsteamet «avdekket alvorlige hendelser og praksis ved institusjonen».

«Gjennomgangen med Vestlundveien i 2016 var noe av de mest graverende avvikene jeg har vært med på i min karriere, men det ble ikke tatt tak i fra regionledelsen», heter det i varselet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer