- Det gjelder å oppdage forverring hos pasientene, før de havner utfor stupet, sier anestesioverlege og seniorforsker Lars Wik ved Oslo universitetssykehus.
Han er også tilknyttet Nakos - Nasjonal kompetansetjeneste for prehospital akuttmedisin.
Wik leder nå et godkjent, randomisert forskningsprosjekt hvor 107 nordmenn med påvist covid-19 og kliniske symptomer blir koblet til et apparat og overvåket i hjemmene sine for eventuell forverring av sykdomstilstand.
Prosjektet er i samarbeid med Norsk Telemedisin.
Det måles for hjerte- og pustefrekvens, hjertefrekvensvariasjon og slagvolum, oksygenmetning i blodet, blodtrykk og kroppstemperatur.
Hvis alarmen går, blir pasientene oppsøkt av ambulanse eller lege.
Kontrollgruppa består også av 107 personer. Disse blir overvåket gjennom daglig selvrapportering i henhold til helsemyndighetenes råd.
Dersom de utvikler forverring, vil de også bli oppsøkt av ambulanse eller lege.
Slår alarm
Forskningsprosjektet er igangsatt i erkjennelsen av at det er behov for klare, vitenskapelige svar om det nye coronaviruset.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger