Slår alarm om togkaos

Fylkesleder i Viken, Halvard Ingebrigtsen, slår alarm om konsekvensene av sommerstenging av jernbanestrekninger på Østlandet. Situasjonen er ekstra alvorlig i år, mener han.

SOMMERSTENGING: I flere uker skal flere jernbanestrekninger på Østlandet stenge til fordel for vedlikeholdsarbeid. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SOMMERSTENGING: I flere uker skal flere jernbanestrekninger på Østlandet stenge til fordel for vedlikeholdsarbeid. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fylkesleder i Viken, Halvard Ingebrigtsen (Ap), slår alarm om planlagt sommerstenging av flere togstrekninger på Østlandet. Dette skjer etter at Jernbanedirektoratet har gransket kundeopplevelsen ved planlagte stengninger, og foreslått flere tiltak.

Det mest nærliggende alternativet på stengte strekninger er buss for tog.

I verste fall frykter Ingebrigtsen en situasjon hvor systemet kneler og man ender opp med overfylte busser og kunder som ikke kommer seg hjem.

- I åra framover kommer vi til å ha sommerstengte jernbane på enkelte strekninger i hele østlandsområdet. Dette på tross av at det har skapt kaos hvert år, flere år på rad. Det er uforståelig at man ikke klarer å planlegge bedre enn dette, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.

Stengt i flere uker

På Bane Nors hjemmesider opplyses det om at strekningen Asker til Drammen og Østfoldbanen rammes i flere uker.

- Situasjonen er ekstra alvorlig i år på grunn av coronaviruset. Sommerstengningene begynner om to måneder, og de er langt unna å oppfylle krav om retningslinjer knyttet til coronasituasjonen, sier Ingebrigtsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer