Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
SKAL SPRE INFORMASJON: Personene i ridderselskapet Torneamentum skal spre informasjon om smittevern og oppfordre til at restriksjonene følges.Video: Region Gotland, Reporter: Jeanette N. Vik Vis mer

Slår alarm om turistboom på Gotland: - Kapasiteten er begrenset

Tross coronakrisen strømmer turistene til Gotland, som nå har over 60 000 turister. På en pressekonferanse fredag sier myndighetene at «kapasiteten er begrenset».

- De siste månedene har vi sett en gradvis forverring av publikums overholdelse av de råd og anbefalinger gitt. Det er fremdeles viktig å holde avstand til hverandre. Frem til nå har vi rapportert om moderat til høy etterlevelse til regjeringen. Men neste uke, tirsdag, vil vi rapportene om lav til middels etterlevelse, sier Amy Rankin, stabssjef for fylkesstyrets coronainstans, på pressekonferansen.

Rankin forteller at forverringen forårsakes av flere faktorer.

- Det er en kombinasjon av forskjellige faktorer som gjør at vi tyr til dette. Vi har dobbelt så mange på øya nå enn til vanlig, sier hun.

NYE REISERÅD: Her er landene du kan reise til. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Advarer om turiststrømmen

Forrige fredag fortalte politiet til lokalavisa Hela Gotland om stor trengsel på det populære feriereisemålet. Også utenfor Visby er det mange ferierende.

- Det er fullt på strendene, og campingplassene har nesten fullt belegg. Fredag var det opptil en times kø for å komme på ferja til Fårø, sa han.

Nå advarer stabssjef Rankin om turiststrømmen.

- Vi ser også i kollektivtrafikken at flere ønsker å reise, men kapasiteten er begrenset under disse særskilte forholdene, sier hun.

- Det er først og fremst ansvarsfraskrivelsen til publikum som slår brister, legger hun til.

Henvender seg til unge

Torsten Flemming, regiondirektør på Gotland, kommer med en oppfordring til unge.

- Vi vet at spesielt unge mennesker er dårlige på å følge anbefalingene, og jeg ønsker derfor å henvende med litt ekstra til dem. Det er avgjørende for utviklingen til pandemien at vi alle tar ansvar og bidrar til å holde smittespredningen på et minimalt nivå, sier han på pressekonferansen.

Gotland var den første delen av Sverige som ble åpnet for reisehungrige nordmenn. Et par dager seinere, 25. juni, varslet regjeringen at Gotland ikke lenger var unntatt reiserådet grunnet økt smittetrykk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!