Turisthat i Europa:

Slår alarm om turistperler:
- Det er krise

Venezia synker, Roma forfaller og en islandsk dal stenger etter at hordene av hensynsløse turister har gjort sitt. Nå har lokalbefolkningen i flere europeiske storbyer fått nok.

SMEKKFULLT: Aktivister på den spanske ferieøya Mallorca gikk til protestaksjon mot masseturismen i 2018. Her er en den fullpakka stranda El Arenal avbildet i fjor sommer. Foto: Enrique Calvo/Reuters.
SMEKKFULLT: Aktivister på den spanske ferieøya Mallorca gikk til protestaksjon mot masseturismen i 2018. Her er en den fullpakka stranda El Arenal avbildet i fjor sommer. Foto: Enrique Calvo/Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Turisme er i vinden for tida. Vi reiser mer enn før, ofte over større strekninger, og gjerne til de samme storbyene som mange andre reiser til, skriver The Guardian.

I 2018 satt vi en ny rekord med 1.4 milliarder internasjonale turister verden over, ifølge Verdens turistorganisasjon. Dette er en økning på seks prosent siden 2017.

Mens folkemengden vokser i de europeiske storbyene om sommeren, presses lokalbefolkningen ut av byene sine - og turisthatet stiger sakte, men sikkert.

Europeiske storbyer sliter

Billigere flyturer og generell globalisering betyr kanskje at sommerferien blir litt mer spennende for folk flest - men det er alt annet enn bra for de europeiske byene som rammes hardest.

Nylig fikk Venezia bare 60 år på seg før byen synker, ifølge Sky News.

Den populære sommerdestinasjonen er dessverre langt fra den eneste som har problemer med hordene av besøkende som strømmer til hver sommer:

Fjaðrárgljúfur på Island ble stengt fra 1. juni på grunn av skader på vegetasjon etter eksplosjonen av turisme. Den islandske dalen skal ha fått et enormt antall besøkende etter at Justin Bieber spilte inn en musikkvideo der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer