Danmark:

Slår alarm om unges snusforbruk

Tannlegeklinikk i Danmark deler oppsiktsvekkende bilde.

DÅRLIG TANNHYGIENE: Den danske mannen som har latt seg avbilde for å advare andre om snusbruk, ønsket å være anonym. Foto: Brande Tandlægeklinik
DÅRLIG TANNHYGIENE: Den danske mannen som har latt seg avbilde for å advare andre om snusbruk, ønsket å være anonym. Foto: Brande Tandlægeklinik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Se her! Alvorlige skader fra bruk av snus. Forbruket blant særlig de unge eksploderer, og skadene ser vi nå hyppigere og hyppigere, dessverre».

Det meldte den danske tannlegeklinikken Tandlægehuset Brande på sine Facebook-sider forrige uke.

Bildet av pasienten, som klinikken delte, har vekket oppsikt i Danmark og er omtalt av flere nasjonale medier, blant dem BT.

En pasient kom inn til time hos den danske klinikken, og tannlegene kunne bekrefte at deler av tannkjøttet hadde etset bort, slimhinnene tørket ut - samt at pasientens tenner hadde blitt misfarget.

Tannlege Rikke Storgaard ved klinikken i Brande forteller til Dagbladet at de ser en bekymrende stigning av unge snusbrukere, og konsekvensene som medfølger.

- Det gjør meg dypt bekymret å se hvor mange flere unge i Danmark som snuser, selv om det er ulovlig i Danmark. Om de ikke snuser, bruker de tyggetobakk eller nikotinposer, sier Storgaard til Dagbladet.

- Snusing blant unge har eksplodert i landet vårt de siste åra, noe som er synd. Når vi vet det kan være veldig skadelig. Snus og annen røykfri tobakk øker risikoen for kreft i bukspyttkjertelen, spiserøret og munnhulen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer