Slår alarm om usunn barneferie

Bensinstasjonene har bare kampanjer for usunn mat. Det viser en undersøkelse fra Forbrukerrådet, som er bekymret for barnas helse langs veien.

MØTT AV PØLSER, IS OG BURGER: Få bensinstasjoner har barnemenyer, og barn på reise blir møtt med kampanjer for usunne og fete matvarer, viser en undersøkelse gjort av Forbrukerrådet. Foto: Forbrukerrådet
MØTT AV PØLSER, IS OG BURGER: Få bensinstasjoner har barnemenyer, og barn på reise blir møtt med kampanjer for usunne og fete matvarer, viser en undersøkelse gjort av Forbrukerrådet. Foto: Forbrukerrådet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Barn blir proppet fulle av det usunne, og kampanjene har usunne valg som pølser, is og boller, sier underdirektør Gro Tvedt Anderssen i Forbrukerrådet.

De har undersøkt hvilke tilbud som møter familier som er på veien i ferien. 

47 av 48 hovedkampanjer på bensinstasjonene som ble undersøkt langs E18 mellom Oslo og Kristiansand, og E6 mellom Oslo og Lillehammer, var tilbud på usunn mat. 

Mye brus, lite frukt I tillegg er det få mattilbud som er rettet mot barn, selv om mange familier tyr til for eksempel pølser i ferien. Forbrukerrådet mener bensinstasjonkjedene kunne vært mye flinkere til å fremme sunnere produkter.

- Det er ikke mange som har menyer rettet mot barn. Vi er overrasket over at selv om det er så stort fokus på sunnere alternativer, og bensinstasjonene selv sier de er blitt flinkere, er de så ivrige på å selge det usunne, sier underdirektør Gro Tvedt Anderssen i Forbrukerrådet.

Kritiske til bolletilbud Inntrykket fra bensinstasjonene er at man møtes av kampanjetilbudene og paller med brus. De sunnere alternativene som frukt er utplukket og dårlig merket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer