Coronaviruset:

Slår alarm ved grensa

Grensa til Norge har vært stengt i en uke, men smitten øker. Nå mistenkes det at mutert virus herjer i Strömstad.

NYE TILTAK: Oppblussing av smitten og frykt for den britiske virusvarianten gjør at Strömstad innfører strengere lokale tiltak. Arkivfoto: Adam Ihse / TT Nyhetsbyrån / NTB
NYE TILTAK: Oppblussing av smitten og frykt for den britiske virusvarianten gjør at Strömstad innfører strengere lokale tiltak. Arkivfoto: Adam Ihse / TT Nyhetsbyrån / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Samtidig som at antallet smittetilfeller går ned i resten av Västra Götalandsregionen, har den økt kraftig i Strömstad. Derfor gjelder det nå å raskt snu trenden. Alle i Strömstad må hjelpe til. Det finnes ingen virksomheter som er unntatt, sier assisterende smittevernlege Peter Nolskog i Västra Götaland, i en pressemelding i dag.

Rundt 10 prosent av tilfellene i fylket Västra Götaland kan skyldes den britiske varianten, kjent som B117, opplyser regionale myndigheter ifølge NTB.

Prøver fra kommunen er sendt inn til analyser hos den svenske Folkhälsomyndigheten. Det er fortsatt uklart om det er den britiske virusvarianten som har etablert seg der, men kommunen vil være føre var.

- For Strömstads skyld

Den siste uken er tallet på nye smittetilfeller nesten doblet, og grensebyen har nå det største smittetrykket i fylket.

Ungdomsskolen går over til fjernundervisning. Idrettsarenaer og kultur- og fritidslokaler stenger. Flere kommunale virksomheter stenges, og kommunen søker om å få innføre besøksforbud i eldreboliger.

- Jeg vil oppfordre alle til å begrense kontaktene inntil videre - hjemme og over grensa. Og så snart som mulig benytt muligheten til å få vaksine - for din egen skyld, for din families skyld og for Strømstads skyld, heter det i en uttalelse fra Strömstad-ordfører Kent Hansson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer