Slår alarm

Corona-situasjonen beskrives som svært alvorlig i Sverige.

SLÅR ALARM: Sverige opplever igjen en økning i antall smittede. Foto: Fredrik SANDBERG/TT/AFP
SLÅR ALARM: Sverige opplever igjen en økning i antall smittede. Foto: Fredrik SANDBERG/TT/AFP Vis mer
Publisert

Expressen viderebringer søndag kveld et intervju fra SVT om at det er stor bekymring i Sverige. Våre naboer opplever en dramatisk økning av covid-19-tilfeller.

Ifølge professor i klinisk mikrobiologi, Fredrik Elgh, kan Sverige nå samme antall sykehusinnleggelser som i april.

- Jeg vil beskrive situasjonen som veldig alvorlig, sier han til SVT.

Han får støtte av professor og overlege ved Institutionen för mikrobiologi, tumor- og cellebiologi på Karolinska Institutet.

- Det er kjempealvorlig med denne raske økningen som vi ikke vet når stopper. Vi visste det og trodde det skulle være om to uker, da hadde uroen ikke vært like stor. Men vi er ikke sikre på om det kan fortsette fram til jul eller enda lengre, sier han.

MUNNBIND: Stadig innfører flere land påbud om bruk av munnbind utendørs og/eller på offentlig transport, men Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell frykter det vil gi falsk trygghet. Vis mer

Fredag ble det registrert rekordhøye 5990 coronatilfeller i Sverige, og 42 nye dødsfall ble registrert på ett døgn.

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell og Folkhälsomyndighetens håndtering av pandemien - som i stor grad har vært basert på anbefalinger og frivillige tiltak - har vært omstridt.

En ny undersøkelse gjennomført av Dagens Nyheter / Ipsos viser imidlertid at det svenske folks tillit til Folkhälsomyndigheten stiger til rekordhøyder. Tilliten til Anders Tegnell stiger i samme fart.

Til forskjell fra andre europeiske land har Sverige holdt skoler, barer og restauranter åpne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer