Slår beina under LOs klimakuvending

LO snudde i klimapolitikken for å åpne opp for Alcoas aluminiumsverk i Finnmark, men selskapet har ingen konkrete planer om å bygge.

Aluminiumsdirektør: Alcoa-sjef Roy Hammer (45) har ikke søkt om å få bygge aluminiumsverk drevet på gass i Finnmark. Her er han fotografert under et besøk på Alcoas aluminiumsverk i Mosjøen. Foto: Torild Wika/Helgeland Arbeiderblad
Aluminiumsdirektør: Alcoa-sjef Roy Hammer (45) har ikke søkt om å få bygge aluminiumsverk drevet på gass i Finnmark. Her er han fotografert under et besøk på Alcoas aluminiumsverk i Mosjøen. Foto: Torild Wika/Helgeland Arbeiderblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Molbopolitikk», sa LO-leder Roar Flåthen og viste ifølge Aftenposten til at det amerikanske selskapet Alcoa har fått nei til å bygge gassdrevet aluminiumsverk i Finnmark.

Mandag snudde han på hælen og sa at LO ikke lenger stiller seg bak Stortingets klimaforlik fra 2008.

Han mener det er meningsløst å stanse industriutbygging i Norge bare for å overholde en selvpålagt regel om at to tredjedeler av Norges utslippskutt må tas innenfor landets grenser.

Men den amerikanske aluminiumsgiganten har aldri søkt om å få bygge noe i Finnmark. Ei heller går de med konkrete planer om det.

- Vi blir nok tatt til inntekt for mer enn vi har ment og sagt. I noen uttalelser virker det som om alt er besluttet og at det bare er å sette spaden i jorda. Det er jo ikke tilfelle da, sier selskapets direktør Roy Hammer til Dagbladet.

Langt fram I Stortinget har Ketil Solvik-Olsen gjentatte ganger bedt statsminister Jens Stoltenberg og miljøvernminister Erik Solheim svare på hvorfor Alcoa ikke får bygge.

- Alcoa, som er verdens største aluminiumsprodusent, vil bygge et aluminiumsverk i Finnmark, sa Ketil Solvik-Olsen i februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer