Slår døra igjen for regjeringssamarbeid

- Det blir ikke aktuelt med en regjering fra sentrum og Arbeiderpartiet etter valget i 2001, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Kjell Magne Bondevik våknet i morges etter to toppmøte-dager til Thorbjørn Jaglands invitasjon til å danne regjering med sentrumspartiene etter neste Stortingsvalg. Statsministeren er ikke gifteklar, og avviser Ap-lederens frieri.

I nyhetene i morges sa Jagland at det mest sannsynlige alternativ til en borgerlig regjering vil være en samarbeidsregjering mellom venstresiden og sentrum i norsk politikk.

Vil ikke bli utenriksminister

Vittige tunger har sagt at erfaringene fra toppmøtet vil gjøre statsminister Bondevik til en god utenriksminister i en Jagland-ledet regjering.

- Nei, den utenriksministeren vi har i dag er så god at han kan ikke erstattes av noen - heller ikke av meg, sier en litt lattermild Bondevik.

Jaglands forslag ble relativt godt mottatt av kommunalminister Odd Roger Enoksen. Men statsminister Bondevik synes Jagland går for fort frem og avviser regjeringsfrieriet.

- Jagland overvurderer betydningen av vårt budsjettsamarbeid. Slik den politiske situasjonen er nå, er en sentrum-venstre-regjering uaktuell, sier Bondevik.

At en slik regjering vil gi landet en mer styringsdyktig regjering, avviser stasministeren:

- I en AP-sentrumsregjering vil den innbyrdes avstanden mellom regjeringspartiene bli altfor stor.

IKKE GIFTEKLAR: Statsministeren er ikke klar til å inngå allianse med Ap.