Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To personer funnet døde:

Slår drapsalarm i Bergen

Det er åpnet drapsetterforskning etter at en kvinne og en mann ble funnet døde, sammen med blodige gjenstander, ved Osavatnet i Bergen mandag.

TO FUNNET DØDE: Det er åpnet drapsetterforskning etter at en kvinne og en mann ble funnet død i Bergen mandag, opplyser politiet på en pressekonferanse. Bilder fra NRK Vis mer

BERGEN / OSLO (Dagbladet) Politiet fikk melding fra turgåere like før klokken 12 mandag formiddag om at det var funnet en rekke gjenstander ved en elv.

- Flere av gjenstandene var blodige, forteller Tore Salvesen politiinspektør i Bergen på pressekonferansen mandag kveld.

Da en patrulje fra politiet kom til stedet ble det gjort funn av en død kvinne blant gjenstandene i terrenget ved Gullfjellsvegen, i nærheten av Osavatnet på Unneland.

Åstedet ble sperret av og kriminalteknikere sendt til stedet.

- Da kriminalteknikere kom til stedet og startet sine etterforskninger gjorde de funn av nok en død person. En mann, sier Salvesen.

ETTERFORSKES SOM DRAP: Politiadvokat Inger-Lise Høyland og politiinspektør Tore Salvesen på pressekonferansen mandag, etter at to personer ble funnet døde i terrenget ved Gullfjellsvegen, i nærheten av Osavatnet.
ETTERFORSKES SOM DRAP: Politiadvokat Inger-Lise Høyland og politiinspektør Tore Salvesen på pressekonferansen mandag, etter at to personer ble funnet døde i terrenget ved Gullfjellsvegen, i nærheten av Osavatnet. Vis mer

- Etterforskningen er nå klassifisert som etterforskning av drap, forteller han.

Politiet forteller at den døde mannen ble funnet rundt klokken 15.30.

Kjenninger av politiet

Kripos er anmodet om å bistå med etterforskningsledelse og taktisk etterforskning, og er ventet å komme til Bergen mandag kveld.

De avdøde er ikke formelt identifisert, men politiet mener det er snakk om en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-årene. Begge er norske statsborgere.

- Begge de avdøde skal obduseres på Gades institutt. Vi forsøker å få gjort dette i kveld, forteller politiadvokat Inger-Lise Høyland.

De er kjenninger av politiet fra tidligere, og politiet at startet undersøkelser i kretsen rundt dem.

Ingen pågrepet

Ifølge Høyland er det foreløpig ikke gjort noen pågripelser i saken, og det er satt inn store ressurser i etterforskningen.

- Politiet undersøker nå flere åsteder og gjøre kriminaltekniske undersøkelser flere steder. Vi foretar også vitneavhør av naboer og omgangskretser.

Alle som har vært i det aktuelle området søndag eller mandag oppfordres til å ta kontakt med politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media