Slår et slag for freden

To ukrainske parlamentsmedlemmer feirer idag avtalen med Russland i Minsk på sin måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet): I det høyre hjørnet stilte Jehor Soboljev fra selvhjelpspartiet. I det venstre hjørnet stilte Vadym Ivetsjko fra Fedrelandspartiet. De to representerer partier som er allierte, og begge støtter regjeringen. Men helt enige er de likevel ikke.

Ivetsjko, i dressjakke og hvit skjorte, har åpenbart noe uoppgjort med Soboljev i spørsmålet om eierskap av jord, som riktignok er et stort og vanskelig spørsmål i det tidligere kommunistiske landbrukslandet Ukraina.

Etter en serie runder med imponerende parlamentarisk slagferdighet griper til slutt parlamentets sikkerhetsfolk inn, og skiller de to kamphanene. Ivetsjko har da ei blodig nese, og Solobjev ei blodig leppe.

Parlamentet tok et kvarters pause etter dagens kamp, til tross for at slåsskamper i parlamentet forekommer flere ganger i året. Men det er som regel inne i salen, der det vanligvis er trangere. Soboljev og Ivetsjko hadde imidlertid rikelig med plass å boltre seg på.

De to kamphanene får denne gangen møteforbud i fem dager. Presidenten i parlamentet Volodymyr Hroysman foreslår i sakens anledning å vedta et regelverk for represententenes etikk.