Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slår fast at Telenor må betale gigantbot

Konkurranseklagenemnda tar ikke Telenors klage til følge.

KAN KLAGE: Telenor kan klage vedtaket videre til Gulating lagmannsrett. Her er konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KAN KLAGE: Telenor kan klage vedtaket videre til Gulating lagmannsrett. Her er konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i juni i fjor at Konkurransetilsynet ila Telenor et overtredelsesgebyr på 788 millioner kroner for å ha misbrukt sin dominerende stilling i det norske mobilmarkedet.

Telenor klagde gebyret inn for Konkurranseklagenemnda (KKN), som i dag har fattet sin beslutning i saken. I en pressemelding kommer det fram at de har besluttet å opprettholde Konkurransetilsynets vedtak.

Telenor kan innen tre måneder fra i dag reise søksmål for Gulating lagmannsrett om Konkurranseklagenemndas vedtak, heter det i pressemeldingen.

- Endret avtale

Kjernen i saken startet i 2007. Da bygde Network Norway et tredje mobilnett i Norge sammen med Tele2. I utbyggingsperioden var Telenor forpliktet til å gi dem tilgang til sitt nett. I 2010 endret imidlertid Telenor vilkårene i avtalen om nettleie.

Konkurransetilsynet mener Telenor endret strukturen i avtalen med Network Norway for å gjøre det mindre lønnsomt for Network Norway å bygge ut det tredje mobilnettet.

Gjermund Nese i Konkurransetilsynet har tidligere fortalt Dagbladet at de har basert dette på beviser fra en razzia de har hatt på Telenors lokaler på Fornebu i 2012.

- Vi gjorde omfattende databeslag, og det har blitt gjort en rekke forklaringen i saken. Vi har funnet beviser for at Telenors intensjoner bak endringen av tilgangsavtalen med Network Norway, sier Nese.

Vedtaket ble fattet med dissens fra ett av de tre medlemmene som vurderte saken.

- Skuffet

- Vi er skuffet over å ikke bli hørt av flertallet i nemnda, men merker oss at mindretallet mener at avtalen er lovlig. Nå skal vi gå grundig gjennom vedtaket, sier Petter-Børre Furberg, administrerende direktør i Telenor Norge, i en pressemelding.

Telenor mener avtalen som ble inngått mellom Telenor og Network Norway, verken begrenset konkurransen eller utbyggingen av et tredje nett, og at prismodellen er lovlig.

- Vi vil nå gå grundig gjennom Konkurranseklagenemndas vurderinger, sier Furberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!