Slår fast at Telenor må betale gigantbot

Konkurranseklagenemnda tar ikke Telenors klage til følge.

KAN KLAGE: Telenor kan klage vedtaket videre til Gulating lagmannsrett. Her er konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KAN KLAGE: Telenor kan klage vedtaket videre til Gulating lagmannsrett. Her er konsernsjef Sigve Brekke og styreleder Gunn Wærsted. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var i juni i fjor at Konkurransetilsynet ila Telenor et overtredelsesgebyr på 788 millioner kroner for å ha misbrukt sin dominerende stilling i det norske mobilmarkedet.

Telenor klagde gebyret inn for Konkurranseklagenemnda (KKN), som i dag har fattet sin beslutning i saken. I en pressemelding kommer det fram at de har besluttet å opprettholde Konkurransetilsynets vedtak.

Telenor kan innen tre måneder fra i dag reise søksmål for Gulating lagmannsrett om Konkurranseklagenemndas vedtak, heter det i pressemeldingen.

- Endret avtale

Kjernen i saken startet i 2007. Da bygde Network Norway et tredje mobilnett i Norge sammen med Tele2. I utbyggingsperioden var Telenor forpliktet til å gi dem tilgang til sitt nett. I 2010 endret imidlertid Telenor vilkårene i avtalen om nettleie.

Konkurransetilsynet mener Telenor endret strukturen i avtalen med Network Norway for å gjøre det mindre lønnsomt for Network Norway å bygge ut det tredje mobilnettet.

Gjermund Nese i Konkurransetilsynet har tidligere fortalt Dagbladet at de har basert dette på beviser fra en razzia de har hatt på Telenors lokaler på Fornebu i 2012.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer