Ny smittebølge i Sør-Afrika:

Slår full alarm

Fra og med mandag iverksettes nye og strenge smitteverntiltak i Sør-Afrika som følge av en ny smittebølge, som sannsynligvis blir verre enn de to første, ifølge president Cyril Ramaphosa.

AFRIKA: Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, forklarer hvorfor Afrika nå rammes av en enorm tredje smittebølge. Video: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag kunngjorde president Cyril Ramaphosa i Sør-Afrika at de iverksetter nye og strenge smitteverntiltak som følge av en ny smittebølge og urovekkende spredning av deltavarianten.

Fra og med mandag forbys salg av alkohol, de aller fleste reiser til og fra den hardt rammede Gauteng-provinsen og alle innen- og utendørsarrangementer. I tillegg innføres det portforbud mellom klokka 21.00 og 04.00, de fleste forretninger må stenge klokka 20.00, samt at den planlagte skoleferien framskyndes.

Myndighetene mener at forbudet mot alkoholsalg vil kunne redusere antallet alkoholrelaterte nødssituasjoner, og at det derfor vil bidra til å frigjøre kapasitet i helsevesenet, som på nåværende tidspunkt er presset.

- Deltavarianten sprer seg som ild i tørt gress i India på en måte som er alarmerende. Deltavarianten har nå blitt påvist i fem av regionene våre, og det viser seg at den raskt vil bli dominerende. Vi er bekymret over den raske spredningen av varianten, uttaler president Ramaphosa.

Tredje bølge

Det afrikanske smittevernbyrået opplyser at hele kontinentet rammes av en tredje smittebølge, og at det hittil har blitt registrert over fem millioner smittetilfeller og 138 000 covid-19-dødsfall i Afrika. Omkring to millioner av smittetilfellene, og omkring 60 000 av dødsfallene, har blitt registrert i Sør-Afrika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer