Corona i Kina:

Slår full alarm

Smitten stiger i den kinesiske byen Xi'an. Fullt mulig at smitten er under kontroll i slutten av januar, hevder medisinsk ekspert.

STIGENDE SMITTE: Smitten stiger i den kinesiske byen Xi'an. Foto: Imagine China/REX
STIGENDE SMITTE: Smitten stiger i den kinesiske byen Xi'an. Foto: Imagine China/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag har Kina registrert landets høyeste daglige antall symptomatiske coronatilfeller siden slutten av mars 2020. Med 162 nye smittede har landet, som i lang tid har slått hardt ned på nye utbrudd, opplevd en økning de siste dagene.

Av de 162 nye smittede, er 150 av tilfellene registrert i byen Xi'an nord i Kina, til tross for at de i forrige uke innførte portforbud i byen som huser 13 millioner innbyggere. Det skal ikke være mistanke om at det er omikron-varianten som er påvist blant de 162 smittede, men byen har likevel tatt flere grep for å dempe smitten.

Obligatoriske testdager har blitt innført og hundrevis av helsearbeidere ble utplassert for å oppdage nye virusinfeksjoner, skriver The Guardian. Samme avis skriver at byen også har lansert en desinfeksjonskampanje hvor ansatte sprøyter patogendrepende midler på overflater, veier og bygninger i byen.

45 000 frivillige

I tillegg har det blitt satt opp rundt 3000 teststasjoner for at innbyggerne skal få testet seg, og over 45 000 medisinske frivillige har sagt seg villig til å bidra for å dempe smittespredningen i byen. Etter at byen innførte strenge regler, ble det også bare lov for én i hver husstand å forlate hjemmet for å kjøpe inn det mest nødvendige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer