Slår full utrydningsalarm for den ikoniske antilopen. Dette kan være de tre siste

- Vil tape kampen for overlevelse.

ADDAX: Nye undersøkelser slår fast at dette kan være de tre siste individene av arten Addax som lever utenfor fangenskap. Foto: Sahara Conservation Fund
ADDAX: Nye undersøkelser slår fast at dette kan være de tre siste individene av arten Addax som lever utenfor fangenskap. Foto: Sahara Conservation Fund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De tre antilopene på bildet, kan være de siste tre individene av arten Addax som eksisterer utenfor fangenskap. Det slår en ny rapport fra Sahara Conservation Fund fast.

Etter å ha gjort omfattende søk med fly over store områder som blir regnet som perfekt habitat for antilopen, fant organisasjonen ingenting. Det var først når de tok seg ned på bakkenivå, og fulgte spor i over 10 kilometer at tre individer ble oppdaget.Nå slår de alarm.

- Vi er vitne til utryddelsen av denne ikoniske arten som en gang vandret steppene i hopetall. Dersom vi ikke griper inn umiddelbart, vil den tape kampen for overlevelse mot ulovlig krypskyting og fordi den mister habitatene sine, sier Jean-Christophe Vié, leder for Verdens naturvernunion IUCNs kommisjon som gir råd om tekniske sider ved bevaring av biologisk mangfold ifølge BBC.

Krig Forrige gang det ble gjort en omfattende undersøkelse i 2010, ble det funnet omlag 200 dyr i Sahara og Sahel, men da det tilsvarende søket ble gjort i år dukket altså bare tre opp.

En av hovedårsakene til at arten er i ferd med å forsvinne for godt, er urolighetene i området. Først og fremst konflikten i Libya som for alvor blusset opp i 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer