Slår gjennom fem ølflasker og knuser 20 murplater med hodet

Slik forbereder Kung Fu-politiet seg i Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sør-Korea inviterer i slutte av mars over 40 verdensledere, inkludert president Barack Obama, til atomtoppmøte i Seuol. Møtet vil handle om atomsikkerhet og ikke-spredning og særlig fjorårets Fukushima-katastrofe vil bli diskutert.

En slik sjelden samling av verdensledere gjør toppmøte til et terrormål i seg selv, spesielt med tanke på atommakta Nord-Korea ikke er spesielt glad for møtets agenda.

- Hvem kan garantere at ikke Nord-Koreas provokasjoner fører til terrorangrep når man dagens spente situasjon? sier Cho Hyun-Oh, leder for Sør-Koreas nasjonale politibyrå til Reuters.

Sør-Koreas president Lee Myung sier at han ønsker å invitere Nord-Korea hvis regimet nord for grensa tar avstand fra atomvåpen og beklager angrepene på en sør-koreansk øy i 2010. Ingenting tyder på at det nye regimet i Nord-Korea, ledet av den unge Kim Jong-un, går med på disse kravene.

Det er publisert to videoer som viser hvor forberedt sør-koreansk politi er foran toppmøte med ledere fra USA, Russland, Kina, Japan, Storbritannia, Frankrike og en rekke internasjonale organisasjoner. Den første videoen ble publisert i forrige måned og viser sør-koreanske spesialstyrker utføre turnøvelser og Kung Fu-triks i forrykende show.

I dag ble en video publisert som viser en langt mer alvorlig side av hva Sør-Korea når forbereder seg på. Spesialstyrker trente på gisselsituasjoner, biologiske og kjemiske angrep og brede terroranslag.

Spesialstyrkene vil forhåpentligvis slippe å bruke alle triksene når verdens ledere samles 26. og 27. mars.