Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slår hånden av Støre

Frp-leder Siv Jensen avviser samtlige forslag fra opposisjonen, selv om mange av dem har støtte i Frp's program.

NÅ: Debatt om statsministers redegjørelse om regjeringens sammensetning, direkte fra Stortinget. Video: Stortinget TV. Vis mer

Frp-leder Siv Jensen omtaler opposisjonens 18 forslag for «å røyke ut Frp» som en representantbonanza.

Fra Stortingets talerstol avviser hun samtlige forslag og sier at Frp vil stemme mot.

- Politisk spill

- Dette bærer kun preg av politisk spill. Frp lar seg ikke styre av dette og vi har ikke dårlig tid. Alt trenger ikke å finne sin avklaring i løpet av de første par ukene, sier Jensen.

At Frp stemmer ned forslagene fra de andre opposisjonspartiene er en håndsrekning til statsminister Erna Solberg, som i dag hadde risikert å få en rekke forslag mot seg som bryter med regjeringens politikk.

- Frp kommer til å stemme imot alle forslagene, forsikret Jensen.

ADVARER: Frp-leder Siv Jensen avviser samtlige forslag fra opposisjonen, selv om mange av dem har støtte i Frp's program. Video: Stortinget TV. Vis mer

Advarer Erna

Siv Jensen advarte samtidig statsminister Erna Solberg, som bare sitter noen meter fra henne, mot å ikke følge opp Frp's gjennomslag i regjeringen innen blant annet skatter og avgifter og innvandring.

Hun advarte også Solberg om å skape flertall sammen med venstresiden.

- Det er et retningsvalg Frp vil merke seg, sier Jensen.

Lite tro på Støre

Jonas Gahr Støre hadde første replikk til Jensens innlegg og spurte Frp-lederen om hvilke gjennomslag hun ser for seg å få større gjennomslag i Stortinget enn i regjering.

- Vi har ikke forventninger om å få gjennomslag for alt Frp mener, men vi kunne ikke lenger stå inne for å være en del av en regjering som vi opplevde ikke trakk politikken i den retningen som vi ville, svarte Jensen.

Hun sa at Frp ville ta imot en invitasjon til budsjettsamtaler med regjeringen, men utelukket heller ikke at partiet framover vil kunne stemme sammen med Arbeiderpartiet. Men at dette skal bli normalen framover, har hun ingen tro på:

-Veien er uendelig lang til et lykkelig samliv med Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet. Det kan være at vi vil bli enige om forslag som øker statens utgifter, men jeg kan ikke tenke meg at vi blir enige om inndekningen, sa hun.