Slår Jens med to milliarder

BODØ (Dagbladet): Mandag legger Trond Giske og Jens Stoltenberg fram en skolepakke på 15 milliarder kroner som skal hjelpe Ap å vinne valget. Men Jan Petersen og Høyre står klar med ammunisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste fire åra har Ap vært nesten to milliarder gjerrigere med skolen enn Høyre. Det viser en gjennomgang Høyre har gjort.

- For oss er innholdet i skolen det viktigste, men vi kan ikke la Ap slippe unna når de plutselig finner penger til skolene. De siste fire åra har Ap ligget notorisk lavere enn oss i ambisjonsnivå for utdanning og forskning, sier Jan Petersen til Dagbladet.

- Prioriterer

På område etter område viser han hvor mye mer Høyre har satset på skole de siste åra.

- Men vil ikke ethvert parti i opposisjon alltid ha mer penger å bruke enn regjeringspartiet?

- Nei. Vi gjør dette fordi det er riktig. På andre områder som vi ikke prioriterer, ligger Ap høyere enn oss. Tallene viser at vi både finner plass til skattelette og en bedre skole, hevder Petersen.

Skolepakke

Han har ingen tro på at velgerne vil sluke det valgflesket Ap legger fram mandag. Da vil utdanningsminister Trond Giske og statsminister Jens Stoltenberg etter sentralstyremøtet skryte av en skolebyggpakke på 15 milliarder kroner, ifølge Adresseavisen. Pengene skal øremerkes til å pusse opp mange av de nedslitte skolene i landet. Skolepakken blir en av de viktigste sakene Ap skal prøve å vinne valget på.

- Ap er ikke troverdige i skolepolitikken når de plutselig i valgkampen finner milliarder til opprustning av skolene. Dette har de hatt sjansen til flere ganger mens Stortinget var samlet. I stedet lover de bort milliarder når de ikke kan bevise ansvarligheten i praksis, sier Jan Petersen til Dagbladet.

Kvalm

Så seint som i juni stemte Ap mot SVs forslag om å bevilge 10 milliarder til skolene.

- Da kalte Ap oss for uansvarlige! Nå kommer de etter. Men rådet mitt til velgerne er: Se på hva Ap har gjort og gjør, ikke hva de sier. De siste fire åra har det ikke blitt gjort noe som helst med det norske skolevesenet. Jeg blir kvalm når Ap nå lover et krafttak bare fordi det er valgkamp. De mangler troverdighet, men jeg tror ikke velgerne lar seg lure, sier SVs nestleder Øystein Djupedal.

TAR STOLTENBERG I SKOLE: Høyre har regnet ut at partiet har satset nesten to milliarder mer enn Ap på utdanning og forskning. - Ap mangler troverdighet, sier Jan Petersen, som i går besøkte Bodø. Til høyre partikollega Oddleif Olavsen.