Bakke-Jensens nye jobb:

Slår knallhardt tilbake: - Politisk forfølgelse

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen kommer ikke til å trekke seg, til tross for kritikken: - Jeg blir ny fiskeridirektør, slår han fast overfor Dagbladet.

TAR JOBBEN: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen er utnevnt til ny fiskeridirektør av sin egen regjering.Han gir ikke etter for presset fra opposisjonen, og vil gå inn i stillingen etter valget. Foto: Terje Pedersen / NTB
TAR JOBBEN: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen er utnevnt til ny fiskeridirektør av sin egen regjering.Han gir ikke etter for presset fra opposisjonen, og vil gå inn i stillingen etter valget. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har stormet rundt regjeringens utnevnelse av ny fiskeridirektør. Opposisjonen har vært hard i sin kritikk av måten de har håndtert ansettelsen, slik Dagbladet har omtalt i en rekke artikler.

Jobben har gått til sittende forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, i strid med en over hundre år gammel sedvane: regjeringen utnevner ikke egne medlemmer til toppjobber i embetsverket.

- Tar jobben

Sist uke ba Arbeiderpartiet regjeringen hviske Bakke-Jensen i øret at han bør si fra seg jobben før han begynner.

Men forsvarsministeren står steilt på sitt og nekter å la seg rikke.

- Jeg har tenkt til å ta jobben som ny fiskeridirektør. Det er viktig å huske at uttalelsene fra opposisjonen ikke er fasiten her. Flertallet i Stortinget sier at dette har vært en riktig prosess, sier Bakke-Jensen til Dagbladet.

Nestleder i næringskomiteen på Stortinget, som behandler fiskeripolitikken, Torgeir Knag Fylkesnes (SV) sier det blir vanskelig å forholde seg til Bakke-Jensen som fiskeridirektør.

- Jeg har problemer med å anerkjenne Frank Bakke-Jensen som fiskeridirektør hvis han tiltrer, sier Fylkesnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer