Bakke-Jensens nye jobb:

Slår knallhardt tilbake: - Politisk forfølgelse

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen kommer ikke til å trekke seg, til tross for kritikken: - Jeg blir ny fiskeridirektør, slår han fast overfor Dagbladet.

TAR JOBBEN: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen er utnevnt til ny fiskeridirektør av sin egen regjering.Han gir ikke etter for presset fra opposisjonen, og vil gå inn i stillingen etter valget. Foto: Terje Pedersen / NTB
TAR JOBBEN: Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen er utnevnt til ny fiskeridirektør av sin egen regjering.Han gir ikke etter for presset fra opposisjonen, og vil gå inn i stillingen etter valget. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Det har stormet rundt regjeringens utnevnelse av ny fiskeridirektør. Opposisjonen har vært hard i sin kritikk av måten de har håndtert ansettelsen, slik Dagbladet har omtalt i en rekke artikler.

Jobben har gått til sittende forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, i strid med en over hundre år gammel sedvane: regjeringen utnevner ikke egne medlemmer til toppjobber i embetsverket.

- Tar jobben

Sist uke ba Arbeiderpartiet regjeringen hviske Bakke-Jensen i øret at han bør si fra seg jobben før han begynner.

Men forsvarsministeren står steilt på sitt og nekter å la seg rikke.

- Jeg har tenkt til å ta jobben som ny fiskeridirektør. Det er viktig å huske at uttalelsene fra opposisjonen ikke er fasiten her. Flertallet i Stortinget sier at dette har vært en riktig prosess, sier Bakke-Jensen til Dagbladet.

Nestleder i næringskomiteen på Stortinget, som behandler fiskeripolitikken, Torgeir Knag Fylkesnes (SV) sier det blir vanskelig å forholde seg til Bakke-Jensen som fiskeridirektør.

- Jeg har problemer med å anerkjenne Frank Bakke-Jensen som fiskeridirektør hvis han tiltrer, sier Fylkesnes.

Den uttalelsen reagerer den påtroppende fiskeridirektøren svært sterkt på.

- Politisk forfølgelse

- Mens Fylkesnes ikke tar meg på alvor, så tar jeg ham på største alvor. Og det han driver med er god gammeldags politisk forfølgelse. Fylkesnes har satt ut uriktige påstander om meg i aviser. Jeg har 15 års erfaring fra sjømatnæringen, men han sier jeg ikke har noen erfaring, sier Bakke-Jensen.

- Og så argumenterer Fylkesnes for at jeg burde ilegges yrkesforbud fordi jeg har vært talsmann for høyre på fiskeripolitikk. Det er ganske alvorlig, det er politisk forfølgelse av en art som de vanligvis drev med skjult i Finnmark. Nå gjør Fylkesnes det helt åpent, fortsetter båtsfjordværingen.

De aller fleste meningsmålingene, inkludert den siste fra Dagbladet, viser nå at det blir en regjering som går ut fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV etter valget. Og fiskeriministeren kan fort komme fra nettopp Ap eller SV. Og kanskje hete Torgeir Knag Fylkesnes.

- Helt greit

Det tar den Solberg-utnevnte, framtidige fiskeridirektøren med stor ro. Han sier han vil gjøre jobben sin, uansett hvem som sitter ved makten.

- Jeg går inn som direktør i et direktorat som får oppdragsbrev fra departementet. Jeg kommer til å følge de politiske føringene jeg får, uansett farge på regjeringen, sier Bakke-Jensen.

- Og hvis brevet er signert fiskeriminister Knag Fylkesnes?

- Så er det selvfølgelig helt greit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer