Barnevern

Slår krisealarm om barnevernet

AP, SV og SP krever redegjørelse fra statsråden. - Vi er sterkt bekymra for norske barnevernsbarn og deres nærmeste.

EMD-STORM MOT NORGE: Saken til Trude ble tatt til behandling i Menneskerettsdomstolen i desember 2015. Siden er ytterligere 34 norske barnevernssaker satt under lupen i Strasbourg. Video: Siv Johanne Seglem og Asle Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag skrev Dagbladet at sju nye barnevernssaker, samt én sak etter barneloven, er tatt til behandling i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD).

Dermed er hele 35 norske barnevernssaker tatt til behandling i EMD. Til nå er Norge dømt i to saker og frifunnet i to. 31 saker er fremdeles til behandling i Menneskerettsdomstolen.

Nå murres det kraftig på Stortinget.

«Vi er sterkt bekymra for norske barnevernsbarn og deres nærmeste, og ber derfor statsråden å anmode presidentskapet om å få gi en redegjørelse for Stortinget», heter det i et brev til barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) fra stortingsrepresentantene Kari Henriksen (Ap), Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Freddy André Øvstegård (SV).

«Krise»

De tre medlemmene i Stortingets familie- og kulturkomité legger ikke skjul på at de nå mener alvor. Overskriften på brevet til statsråden er «BARNEVERN I KRISE».

- Vi er nå tre partier som er enige om at statsråden ikke ser med nødvendig alvor på de store utfordringene som finnes i barnevernet. Derfor mener vi det er riktig at Ropstad kommer til Stortinget og redegjør for situasjonen, slik departementet oppfatter at den er, sier Kari Henriksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer