Slår med balltrær, sko og fjernkontroller

Sterk økning i bruk av slagvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En fersk voldsstatistikk fra oslopolitiet for hovedstaden slår fast at en økende del av volden skjer med bruk av våpen og gjenstander, spesielt slagvåpen.

- Vi ser at nesten enhver gjenstand kan brukes som slagvåpen i en affektsituasjon. Folk slår hverandre med alt fra balltrær og flasker til stoler og fjernkontroller, sier visepolitimester Hans Halvorsen i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Han sier at det er glass, flasker og balltrær som brukes mest, mens stoler og fjernkontroller forekommer i noe mindre grad. Sistnevnte gjenstander kommer imidlertid under annet i statistikken.

Statistikken viser blant annet at i hele 12 anmeldelser var det brukt belte, sko, mobiltelefon eller nøkkelknippe.

Den ferske rapporten viser antall voldsanmeldser fra 1. juli i fjor frem til nyttår i år. Det var i alt 149 anmeldelser (11,2 prosent) hvor slagvåpen står sentralt 2. halvår i fjor, mot 125 anmeldelser i 2003 (5,6 prosent). Til sammen for perioden ble det registrert 2677 anmeldelser for vold. Det er en økning på fire prosent fra året før. Anmeldelsene omhandler alt fra drap til mindre legemskadelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer