- Slår meg i hartkorn med nynazister

Erna Solberg inviterte til samarbeid med Sverige i kampen mot nynazisme, men fikk beskjed tilbake om å se seg selv i speilet etter å ha invitert Sylvi Listhaug inn i regjering to ganger.

- Slår meg i hartkorn med nynazister
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er brutt ut full ordkrig mellom den norske og svenske regjeringen etter at Erna Solberg foreslo et nordisk samarbeid i kampen mot høyreekstremisme i etterkant av moskéangrepet i helga.

- Når nynazister marsjerer i norske gater, både i Fredrikstad og i Kristiansand, er det veldig mye svensk å høre. Deres nynazister forsøker også å organisere seg i nabolandene, sa Erna Solberg da hun gjestet Arendalsuka.

Sveriges energi- og digitaliseringsminister Anders Ygeman fra Socialdemokraterna – Arbeiderpartiets søsterparti – knallet til på Twitter og ba i stedet den norske statsministeren om å se seg selv i speilet.

- Gjerne norsk-svensk samarbeid, men regjerer man med Fremskrittspartiet og har utnevnt Sylvi Listhaug til minister to ganger, bør man kanskje se seg selv i speilet før man kaster blikket over landegrensen, skrev Ygeman på Twitter.

- Slag i trynet

Hovedpersonen Sylvi Listhaug ser rødt etter det hun oppfatter som å sette Frp og henne i bås med nynazister.

- Vi sitter ikke stille når en svensk minister forsøker å slå oss i hartkorn med nynazister. Ygeman burde ta imot den utstrakte hånda Erna strekker ut for å få til et samarbeid, ikke gi oss et slag i trynet, sier Listhaug, som mener Ygemans uttalelse bare er et eksempel på at hun og Frp brunbeises.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer