Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Slår meg i hartkorn med nynazister

Erna Solberg inviterte til samarbeid med Sverige i kampen mot nynazisme, men fikk beskjed tilbake om å se seg selv i speilet etter å ha invitert Sylvi Listhaug inn i regjering to ganger.

Det er brutt ut full ordkrig mellom den norske og svenske regjeringen etter at Erna Solberg foreslo et nordisk samarbeid i kampen mot høyreekstremisme i etterkant av moskéangrepet i helga.

- Når nynazister marsjerer i norske gater, både i Fredrikstad og i Kristiansand, er det veldig mye svensk å høre. Deres nynazister forsøker også å organisere seg i nabolandene, sa Erna Solberg da hun gjestet Arendalsuka.

Sveriges energi- og digitaliseringsminister Anders Ygeman fra Socialdemokraterna – Arbeiderpartiets søsterparti – knallet til på Twitter og ba i stedet den norske statsministeren om å se seg selv i speilet.

- Gjerne norsk-svensk samarbeid, men regjerer man med Fremskrittspartiet og har utnevnt Sylvi Listhaug til minister to ganger, bør man kanskje se seg selv i speilet før man kaster blikket over landegrensen, skrev Ygeman på Twitter.

- Slag i trynet

Hovedpersonen Sylvi Listhaug ser rødt etter det hun oppfatter som å sette Frp og henne i bås med nynazister.

- Vi sitter ikke stille når en svensk minister forsøker å slå oss i hartkorn med nynazister. Ygeman burde ta imot den utstrakte hånda Erna strekker ut for å få til et samarbeid, ikke gi oss et slag i trynet, sier Listhaug, som mener Ygemans uttalelse bare er et eksempel på at hun og Frp brunbeises.

- Ved hver eneste anledning har vi fordømt og tatt sterkt avstand fra ekstremisme og hat. De forsøker å klistre oss til slike forkastelige holdninger, det viser at venstresiden er desperate. De har tapt innvandringsdebatten for lengst, og Sverige er det fremste eksempelet på den fullstendige kollapsen.

- Skyhøyt antall drap

Listhaug måtte gå av som minister med ansvar for integrering i fjor vår etter at hun i en Facebook-post anklaget Arbeiderpartiet for å bry seg mer om terroristers rettssikkerhet enn Norges sikkerhet.

I mai var hun tilbake i regjering som folkehelseminister, men har både gjennom våren og sommeren fortsatt å komme med utspill i innvandrings- og integreringsdebatten som leder av Fremskrittspartiets utvalg på området.

Kripos' nettpatrulje fortalte Aftenposten i fjor sommer at de opplevde en tredobling av antall tips etter Listhaugs Facebook-post om Arbeiderpartiet, noe som ble trukket fram av AUF-leder Ina Libak i Politisk kvarter i går.

Listhaug er klar på at hun ikke tar imot råd fra Sverige, et land med «et skyhøyt antall drap og der håndgranater smeller i boligområder».

- Det er over 50 utsatte områder i Sverige hvor politiet selv sier de er i ferd med å miste kontrollen. Vi har selv sett bildene fra Sverige – og vi vil overhodet ikke ha slike tilstander i Norge, sier Listhaug.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media