Torbjørn Røe Isaksen: Går til kamp mot «badestudier» i utlandet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.
Torbjørn Røe Isaksen: Går til kamp mot «badestudier» i utlandet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet.Vis mer

Slår ned på «badestudier» i utlandet

Høgskolen i Nesna (HiNesna) nekter å avvikle utenlandsstudier umiddelbart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) skriver seg inn i historien når et høyskolestyre for første gang nekter å adlyde et direkte pålegg fra hans departement.

Vil avvikle «badestudier» Finansavisen slår i dag fast at Røe Isaksens kamp mot «badestudier» ser ut til bli langt mer komplisert og konfliktskapende enn først antatt.

Etter at departementet i februar — stikk i strid med tidligere instrukser — påla Høgskolen i Nesna (HiNesna) å avvikle utenlandsstudier umiddelbart og i strid med juridiske avtaler, nekter styret ved høyskolen nå å rette seg etter departementets pålegg.

Bindende avtale Høyskolens eksterne og kommersielle partner, GoStudy, understreker at de har en bindende avtale med HiNesna.

- Vi synes det er veldig trist dersom studietilbudene, som har gitt særdeles gode resultater for studentene, samt er kvalitetssikret av NOKUT, ikke vil fortsette. Vi forholder oss videre til avtalen vi har med Høgskolen i Nesna, sier Alexander Opheim i selskapet til Finansavisen.

Kan bli dyrt Opheim forteller at i overkant av 300 studenter er påmeldt høsten studier i utlandet. Som Finansavisen skrev lørdag er en erstatning på 10 millioner kroner et sannsynlig scenario ved brudd på avtalen.

Flere nyheter Rekordrask kjemperabatt - kuttet prisen med 6 mill.
Treroms leilighet steg 1,1 millioner på fire måneder
Spår fortsatt vekst i boligmarkedet