Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) vil forhindre at det kommer en ny flyktningstrøm til Norge ved å tilby telt istedenfor hotell.

TELT: Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) forteller at flyktninger innlosjeres i telt i stedet for hotellrom. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TELT: Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) forteller at flyktninger innlosjeres i telt i stedet for hotellrom. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Det skal være kjempeenkelt. Vi skal ha kontroll på dem og sjekke om de har smittsomme sykdommer. De som skal ha avslag skal settes raskt på flyet og slippe å bli bosatt på mottak, sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til NRK.

Uttalelsen kommer få dager etter at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truet med å åpne portene til Europa for 3,6 millioner syriske flyktninger.

Ankomstsenteret i Råde i Østfold oppgraderes nå til å kunne ta imot 300 asylsøkere i døgnet. Etter utvidelsen skal inntil 1000 asylsøker kunne bo i ankomstsenteret til enhver tid.

Kallmyr besøkte ankomstsenteret tirsdag og la ikke skjul på at det er en baktanke bak den enkle standarden.

- Vi prøver å forhindre at de kommer til Norge, og innlosjerer i telt i stedet for hotellrom. I 2015 så vi at de sendte bilder til vennene og sa «her er det luksus, hit må dere komme». Det ga et fullstendig feil bilde av Norge, sier Kallmyr.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media